Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν 7 είδη Γιόγκα; Δες εδώ ποιο σου ταιριάζει.


Πάμε εν συντομία να δούμε τα είδη της γιόγκα και να σκεφτούμε τι μπορεί να ταιριάζει πιο πολύ στην ιδιοσυγκρασία μας. ...



1) BHAKTI YOGA

Περιλαμβάνει λατρεία και υπακοή στο θεό ή σε ένα γκουρού (πνευματικό δάσκαλο) κι αρκετά συχνά ψαλμούς.Ταιριάζει σε ανθρώπους με έντονα συγκινησιακά και συναισθηματικά στοιχεία.


2) HATHA YOGA

Είναι η γιόγκα που χρησιμοποιεί κυρίως το φυσικό σώμα με έμφαση στην αναπνοή και ακολουθείται από τεχνικές χαλάρωσης και συγκέντρωσης.Το όνομά της σημαίνει ήλιος (ha) και φεγγάρι(tha) κι ενέχει μια διάσταση εξισορρόπησης συμπληρωματικών επρροών.Ταιριάζει σε όλους όσους αναζητούν υγεία και ευεξία.


3) JAPA YOGA

Είναι η γιόγκα που περιλαμβάνει μια λέξη ή φράση ή συλλαβή που επαναλαμβάνουμε είτε δυνατά είτε νοερά (mantra).Μας βοηθά να μένουμε με συγκεντρωμένο το νου και ταιριάζει σε ανθρώπους που θέλουν να αποσυρθούν από τον θόρυβο της ζωής.


4) JNANA YOGA

Ονομάζεται και γιόγκα της “πραγματικής γνώσης”. Ταιριάζει σε ανθρώπους με ορθολογικό, αναλυτικό μυαλό που μέσα από τη συζήτηση και την αυτοπαρατήρηση οδηγούνται στη σοφία.


5) KARMA YOGA

Είναι η γιόγκα της αυταπάρνησης και της προσφοράς. Οι ασκούμενοι πιστεύουν ότι όλες οι πράξεις έχουν συνέπειες και ότι είμαστε υπεύθυνοι γι' αυτές.Είναι ιδανική για ανθρώπους δραστήριους που θέλουν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα.


6) LAYA YOGA

Η συγκεκριμένη γιόγκα δουλεύει με τα επτά τσάκρα του σώματος τα οποία απλώνονται από τη βάση της σπονδυλικής στήλης μέχρι τη κορυφή του κεφαλιού.Τα τσάκρα φανταστείτε τα κάτι σαν “τροχούς ενέργειας”,σαν κέντρα δύναμης,μέσω των οποίων λαμβάνουμε,εκπέμπουμε κι επεξεργαζόμαστε τις ζωτικές ενέργειες.Συνήθως η πρακτική είναι καθοδηγούμενη από πεπειραμένο δάσκαλο.


7) RAJA YOGA

Είναι γνωστή κι ως “βασιλική γιόγκα”.Χρησιμοποιεί τη θέληση και τον διαλογισμό για να βελτιώσει τη συγκέντρωση και να σταματήσει τις περιπλανήσεις του νου.

Ο καθένας από εμάς έχει ανάγκη και βρίσκεται πιο κοντά σ'ένα από αυτά τα μονοπάτια,ανάλογα με τον τρόπο ζωής,τη προσωπικότητα και τους δικούς του στόχους. Όλα όμως τα μονοπάτια έχουν κοινό στόχο: τη συνένωση της ατομικής συνείδησης με τη παγκόσμια.Να αισθανθούμε μέρος του όλου...

Καλή αρχή!
(πηγή:The yoga bible – Christina Brown)

Kαίτη Κοκκινάκη

yoga instructor


Για περισσότερα κάντε Like στη σελίδα μου Simply Yoga

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs