Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

7 μικρά -και αναπάντεχα- μυστικά υγείας


Ανακαλύψτε, 7 μικρά μυστικά υγείας που θα σας λύσουν 7 μικρές απορίες και που πιθανότατα θα ...
σας αλλάξουν τη ζωή.
Συνήθως γνωρίζουμε τις αιτίες που συμβαίνει κάτι και γνωρίζουμε και πως να αντιμετωπίσουμε αυτό το κάτι που συμβαίνει. Πολλές φορές όμως, υπάρχουν θεραπείες και επιδράσεις πραγμάτων που έχουν αποτελέσματα αντίθετα από αυτά που γνωρίζαμε και όχι πάντα θετικά, αλλά κανείς δεν βρέθηκε να μας διαφωτίσει γι’ αυτά.


Οι μπανάνες ανακουφίζουν από την πρησμένη κοιλιά

Το πρήξιμο της κοιλιάς είναι μια ιδιαιτέρως δυσάρεστη και δύσκολη στην αντιμετώπιση κατάσταση. Ο τυμπανισμός μπορεί να οφείλεται είτε σε αέρια, είτε σε υπερβολική κατανάλωση νατρίου, δηλαδή αλατιού και αυτό ακριβώς έρχεται να αντιμετωπίσει το κάλιο που περιέχεται στις μπανάνες και να δράσει αντίθετα στα αποτελέσματα της υπερβολικής κατανάλωσης νατρίου. Για να αποφύγετε όμως εξαρχής το πρήξιμο, μείνετε μακριά από τα πολύ αλατισμένα φαγητά και τις τροφές που προκαλούν αέρια.


Το βάρος μας αυξομειώνεται, 1 - 2,5 κιλά την ημέρα λόγω της παρακράτησης υγρών

Εάν ζυγιστείτε το πρωί και ζυγιστείτε μετά ξανά το βράδυ, θα διαπιστώσετε μια μικρή αύξηση στο δείκτη της ζυγαριάς, η οποία δικαιολογείται απόλυτα εξαιτίας της κατακράτησης υγρών που γίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το αλάτι και η περίοδος ενισχύουν αυτή την κατακράτηση αυξάνοντας, κυρίως φαινομενικά, και όχι τόσο ουσιαστικά το βάρος μας. Η λήψη διουρητικών είναι μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, με τη σύμφωνη πάντα γνώμη του γιατρού σας.


11, και πάνω, ώρες καθιστικής ζωής την ημέρα, μικραίνουν το προσδόκιμο της ζωής σας

Δεν υπάρχει γιατρός ή ειδικός που να μην καταδικάζει την αδράνεια της καθιστικής ζωής και πλέον υπάρχουν και νούμερα που το επιβεβαιώνουν αυτό, σύμφωνα με τα οποία, η παραμονή στην καρέκλα για πάνω από 11 ώρες την ημέρα, μειώνει τη διάρκεια της ζωής σας.

Αν λοιπόν ασκείτε δουλειά γραφείου έχετε πια ένα πολύ καλό επιχείρημα για να σηκώνεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την καρέκλα και να περπατάτε, έστω μέχρι την τουαλέτα. Καλό θα ήταν να κάνετε και μερικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα κι αν σας κοιτάνε περίεργα οι συνάδελφοι. Είτε αγνοήστε τους, είτε βάλτε κι αυτούς στο παιχνίδι για τη μακροβιότητα. Το πράσινο τσάι ενισχύει τη μνήμη εργασίας


Το πράσινο τσάι έχει πολλά οφέλη στην υγεία, εκ των οποίων τα σημαντικά αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε αυτό. 

Μια πρόσφατη έρευνα όμως, πρόσθεσε ακόμα ένα πλεονέκτημα, σύμφωνα με το οποίο, όσοι πίνουν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού έχουν καλύτερη εργασιακή μνήμη από εκείνους που δεν το συνηθίζουν. Για να μπορείτε λοιπόν να ολοκληρώσετε μια εργασία, στο χρόνο που χρειάζεται και με τον τρόπο που χρειάζεται, φροντίστε για τη μνήνη και τη συγκέντρωσή σας πίνοντας συχνά πράσινο τσάι.


Η ζάχαρη επιδεινώνει το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο.

Αν και τις μέρες της περιόδου αυξάνεται σημαντικά η επιθυμία για λίγη παραπάνω ζάχαρη, καλό θα ήταν να αντισταθείτε, σκεφτόμενες και μόνο ότι μάλλον κακό κάνετε, παρά καλό στον εαυτό σας. Αυτό που κάνει η ζάχαρη είναι να ρίχνει τα επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό, οδηγώντας έτσι σε ακόμα περισσότερο πρήξιμο και περισσότερη δυσφορία της περιόδου.

Δεδομένου ότι δεν θέλετε κι άλλο λόγο για να πρηστείτε κατά τη διάρκεια της περιόδου, καλό θα ήταν να αποφεύγετε στο μέτρο του δυνατού τη ζάχαρη και να ικανοποιείτε πιο υγιεινά τις λιγούρες. Η βρώμη σας φτιάχνει τη διάθεση


Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα μπολ κουάκερ και θα δώσετε μια ώθηση θετικής διάθεσης στον οργανισμό σας, καθώς η βρώμη αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, η οποία ευθύνεται για την ευδιαθεσία. Εκτός από ενέργεια και θρεπτικά στοιχεία ένα μπολ με γιαούρτι και κουάκερ σας προσφέρει τη διάθεση για να ξεκινήσετε τη μέρα με χαμόγελο.


Όσοι γυμνάζονται νέοι, έχουν καλύτερη μνήμη όταν μεγαλώσουν

Η γυμναστική είναι απαραίτητη και σημαντική για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι τα πορίσματα μιας πρόσφατης έρευνας, σύμφωνα με τα οποία όσοι γυμνάζονται στη νεαρή ηλικία των 20, καταλήγουν να έχουν καλύτερη μνήμη όταν φτάσουν τα 40 και τα 50. Η γυμναστική δηλαδή, ενισχύει την εικόνα και του σώματός σας και του πνεύματός σας. Τι άλλο θέλετε για να ξεκινήσετε επιτέλους το τρέξιμο;

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs