Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τα μικρά μυστικά "της γιαγιάς" που θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη!


Μικρά μυστικά που δίνουν μεγάλες...λύσεις...
Αυγό εναντίον ξιδιού

Το παρακάνατε με το ξίδι και... σας έπεσε λίγο παραπάνω στο φαγητό; Μην ανησυχείτε αφού με ένα άβραστο αυγό κανείς δεν θα καταλάβει το ατύχημα που... συνέβη. Απλά τοποθετήστε ένα άβραστο αβγό μέσα στην κατσαρόλα για 15 περίπου λεπτά. Το κέλυφός του θα τραβήξει όλη την οξύτητα από το ξίδι.


Κοκτέιλ για πατώματα που λάμπουν

Αν θέλετε να γυαλίσετε το πάτωμά σας φτιάξτε ένα... κοκτέιλ εσπεριδοειδών! Το μόνο που θα χρειαστεί είναι 1 λίτρο ζεστό νερό, το χυμό από 2 λεμόνια και από 2 πορτοκάλια. Σφουγγαρίστε το πάτωμα και αφήστε το να στεγνώσει. Τα οξέα των φρούτων σε συνδυασμό με το ζεστό νερό θα καθαρίσουν κάθε λεκέ, κάνοντας το πάτωμα να λάμπει, ενώ το μοναδικό άρωμα θα αναδυθεί σε κάθε χώρο.


Τζιν με... αλάτι!

Αν θέλετε να στενέψετε το τζιν σας, το μόνο που έχει να κάνετε είναι να το βάλετε μέσα σε μια λεκάνη με κρύο νερό και 7-8 κ.σ. χοντρό αλάτι. Αφήστε το να μουσκέψει για περίπου 12 ώρες. Το αλάτι θα συρρικνώσει τις ίνες του υφάσματος και θα το στενέψετε τόσο γρήγορα, χωρίς κόπο!


Χρυσαφικά σαν καινούρια

Τα χρυσαφικά με πέτρες που τόσο αγαπάτε έχουν χάσει τη λάμψη τους; Χρησιμοποιήστε οινόπνευμα 90 βαθμών για να τους δώσετε τη χαμένη ζωντάνια τους. Απλά βουτήξτε τα για λίγο μέσα στο οινόπνευμα και στη συνέχεια σκουπίστε με με ένα βαμβακερό πανί. Το οινόπνευμα θα τα κάνει αγνώριστα!


Πεντακάθαρα λευκά σεντόνια

Λατρεύετε τα ολόλευκα σεντόνια σας αλλά οι λεκέδες και το κιτρίνισμα σας παιδεύουν; Βουτήξτε τα σε μια λεκάνη με άφθονο γάλα για λίγες ώρες. Στη συνέχεια απλώστε τα στον ήλιο να στεγνώσουν και πλύνετέ τα ως συνήθως. Το γάλα θα θωρακίσει το λευκό χρώμα και θα τα καθαρίσει σε βάθος.


Λεκέδες από αυγό

Αν ενώ απολαμβάνετε ένα γεύμα ή φτιάχνατε ένα αυγό, σας έπεσε επάνω στα ρούχα σας, τότε χρησιμοποιήστε οξυζενέ. Διαλύστε μια μικρή ποσότητα οξυζενέ σε μια λεκάνη με νερό και στη συνέχεια μουσκέψτε το ρούχο. Ο λεκές από το αυγό θα εξαφανιστεί αμέσως.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs