Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με καθηγητές που έχουν απαγάγει


Οι Αφγανοί Ταλιμπάν έδωσαν στη δημοσιότητα ένα δεύτερο βίντεο στο οποίο εμφανίζονται...
δύο πανεπιστημιακοί καθηγητές, ένας Αμερικανός και ένας Αυστραλός, που απήχθησαν από τους ισλαμιστές αντάρτες πριν από σχεδόν έναν χρόνο στην Καμπούλ.

Ο Αμερικανός Κέβιν Κινγκ και ο Αυστραλός Τίμοθι Γουίξ είχαν απαχθεί από ενόπλους που φορούσαν στολές αστυνομικών την 7η Αυγούστου 2016, ενώ έφευγαν από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ για να επιστρέψουν στην κατοικία τους.

Το νέο βίντεο στο οποίο εμφανίζονται οι δύο όμηροι διαρκεί κάτι περισσότερο από δέκα πρώτα λεπτά. Αναρτήθηκε χθες Τετάρτη στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, ωστόσο έχει ημερομηνία 16η Ιουνίου, σύμφωνα με το SITE, ένα αμερικανικό κέντρο μελετών που ειδικεύεται στην παρακολούθηση τζιχαντιστικών και ισλαμιστικών ιστοτόπων.

Οι δύο πανεπιστημιακοί μοιάζουν πιο αδυνατισμένοι από ό,τι στο πρώτο βίντεο, που είχε διανεμηθεί μέσω Διαδικτύου τον Ιανουάριο.

Οι Κινγκ και Γουίξ είναι τα πρώτα δύο μέλη του ξένου προσωπικού του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Καμπούλ, που άνοιξε τις πόρτες του το 2006, τα οποία απήχθησαν.

Τον Σεπτέμβριο, το Πεντάγωνο αποκάλυψε μια αποτυχημένη απόπειρα για την απελευθέρωση των ομήρων σε μια επιχείρηση που διεξήγαγε τον Αύγουστο.

Οι Ταλιμπάν διεξάγουν την τρέχουσα περίοδο τη συνηθισμένη τους «εαρινή επίθεση», αλλά αρνήθηκαν κάθε ανάμιξη στην επίθεση της 31ης Μαΐου στην αφγανική πρωτεύουσα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 150 ανθρώπους.

Σε αντίποινα ο αφγανός πρόεδρος Άσραφ Γάνι ενδέχεται το προσεχές διάστημα να δώσει εντολή να εκτελεστούν 11 φυλακισμένα μέλη των Ταλιμπάν και του λεγόμενου δικτύου Χακάνι.

Οι Ταλιμπάν από τη δική τους πλευρά απείλησαν να κάνουν «σκληρές επιθέσεις» και θα εκτελέσουν ξένους ομήρους που κρατούν εάν οι αρχές εκτελέσουν τα μέλη τους που κρατούνται.

Όμηροι των Ταλιμπάν είναι εξάλλου από το 2012 ένας Καναδός, ο Τζόσουα Μπόιλ, η σύζυγός του Κέιτλιν Κόουλμαν, Αμερικανίδα, καθώς και οι δύο τους γιοι, που γεννήθηκαν στην αιχμαλωσία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο