Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Εισαγγελείς καλούνται να ερευνήσουν αν οι σεισμολόγοι «σπέρνουν» πανικό άδικα


Ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, με πρόσφατη επιστολή του ζήτησε να ελεγχθούν...
οι σεισμολόγοι που προχώρησαν σε «ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις» για επικείμενο μεγαλύτερο σεισμό στη Λέσβο, «προκαλώντας αναστάτωση και πανικό στους κατοίκους του νησιού».
Η εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, ανέλαβε να διενεργήσει τις συγκεκριμένες καταγγελίες και αν διαπιστώσει ότι τελέσθηκαν αδικήματα να αποδώσει και τις ανάλογες ποινικές ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπίρτζης προ δυο ημερών είχε στείλει επιστολή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ζητώντας την παρέμβασή της.

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, o κ. Σπίρτζης ανέφερε: «Η πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων των πληγεισών περιοχών, της εκτίμησης και αποκατάστασης των ζημιών και την κατά το δυνατό άμεση επαναφορά της ομαλότητας της καθημερινότητας της ζωής στις πληγείσες περιοχές», αλλά αυτό το έργο, κατά τον υπουργό, γίνεται ακόμα δυσκολότερο καθώς «άτομα επικαλούμενα την επιστημονική τους ιδιότητα, προβαίνουν δημοσίως σε ατεκμηρίωτες, αβάσιμες και ανακριβείς δηλώσεις και εκτιμήσεις, που παρεμποδίζουν σοβαρά το έργο της Πολιτείας και δημιουργούν αδικαιολόγητο πανικό και αναστάτωση στους κατοίκους, πλήττοντας το δημόσιο συμφέρον και ζημιώνοντας περαιτέρω ανεπανόρθωτα την οικονομία των νησιών εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs