Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Στις κορυφαίες θέσεις των πανεπιστημίων διεθνώς κατατάσσεται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Μία από τις πιο έγκυρες λίστες στον κόσμο, που φέτος κατετάγησαν περισσότερα από...
4.000 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης σε 52 επιστημονικά πεδία,
ανέδειξε το ΟΠΑμεταξύ των θέσεων 151-200 παγκοσμίως, στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών.

Πιο συγκεκριμένα, στο επιστημονικά πεδίο των Οικονομικών, που βρίσκεται μαζί με άλλα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, όπως τα πανεπιστήμια Freie του Βερολίνου, της Χαϊδελβέργης (Heidelberg), το «Κουίν Μέρι» (Queen Mary) του Λονδίνου και εκείνο των Χρηματοοικονομικών, μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (Technical University of Munich), το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου (University College London), το Πανεπιστήμιο Strathclyde και το Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Η κατάταξη έγινε με βάση στοιχεία της βάσης της Web of Science, όπως ο αριθμός των δημοσιεύσεων, των ετεροαναφορών (citations), των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες, των δημοσιεύσεων σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά, καθώς και ο αριθμός του προσωπικού του πανεπιστημίου που παρέλαβε κάποιο σημαντικό επιστημονικό βραβείο.

«Η διεθνής αναγνώριση που απολαμβάνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για ακόμη μία φορά είναι αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας των μελών του, συχνά σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες», ανέφερε ο πρύτανης του ΟΠΑ.

Πρόσθεσε δε ότι «Η αναγνώριση αυτή ενθαρρύνει όλους μας στη συνέχιση αυτής της προσπάθειας. Η διεθνής καλή φήμη των ελληνικών πανεπιστημίων αποτελεί πνευματικό κεφάλαιο για τη χώρα και εφαλτήριο προόδου της».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs