Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Πώς νιώθει ένας άντρας όταν μιλάς μπροστά του για τον πρώην σου


Σε αυτό βοηθούν προτάσεις που αρχίζουν με τη φράση «Μόνο με εσένα...». ...Σίγουρα όχι όμως προτάσεις που αρχίζουν με τη φράση «Μια φορά με τον πρώην μου....». 


Mην του στείλεις ποτέ πρώτη μήνυμα! Να γιατί…

Δεν είναι ότι ξαφνικά φυτρώσατε στη γη και δεν έχετε παρελθόν πριν από τον σύντροφό σας, αλλά κατά γενική ομολογία, οι στιγμές που έχετε ζήσει με πρώην σας ανήκουν στο παρελθόν και το ραντεβού σας με τον wanna be παρτενέρ σας δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος και χώρος για να το σκαλίσετε. Επιπλέον, σε κανέναν δεν αρέσει να μπαίνει σε διαδικασία σύγκρισης με προκατόχους του, οπότε οποιαδήποτε αναφορά σε κάποιον πρώην τους κάνει να νιώθει να απειλούνται. 

Ωστόσο, αποφασίσαμε να το ψάξουμε λίγο παραπάνω και να πάρουμε και τη γνώμη των ίδιων των αντρών από μια ανοιχτή συζήτηση που έγινε στο δίκτυο του reddit. Τι πιστεύουν λοιπόν; Γιατί ακόμα και μια απλή, καλοπροαίρετη, εντελώς αυθόρμητη αναφορά μπορεί να κάνει έναν άντρα να αμφιβάλλει για τα συναισθήματα σας; Γιατί προτιμούν να ακούσουν τι βάζετε στα σουτζουκάκια από το να τύχει να μιλήσετε για εκείνον; Και σε ποιες περιπτώσεις δεν έχουν πρόβλημα; 


«Αναλόγως την περίσταση».

Όλοι έχουμε ένα παρελθόν και είναι προτιμότερο να το αποδεχόμαστε παρά να προσποιούμαστε ότι δε συνέβη ποτέ. Επιπλέον, έχει σημασία και ο τρόπος: Είναι άλλο να ψάχνει ευκαιρίες για να τον αναφέρει και άλλο να μιλάμε για την εποχή που ήμασταν φοιτητές και να πει ότι τότε είχε φίλο». 


«Το παρελθόν κάποιου μπορεί να σου μάθει πολλά για τον άνθρωπο που έχεις μπροστά σου». 

Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις πολλά για έναν άνθρωπο από τον τρόπο που μιλάει ή αναφέρεται σε προηγούμενες σχέσεις του, όπως τον τρόπο που αντιμετωπίζει καταστάσεις και διαχειρίζεται προβλήματα μέσα σε μια σχέση. Δε με νοιάζει να μάθω αν ο πρώην της έβαζε κέτσαπ στο μπέργκερ του, αλλά το παρελθόν του καθενός διαμορφώνει το παρόν του. Αν εκείνη έχει πάρει κάποια μαθήματα από προηγούμενες σχέσεις της, σίγουρα θα ήθελα να τα ακούσω. 


«Όχι, δεν θέλω να ξέρω τίποτα. Με κάνει να αισθάνομαι άβολα»

Ναι, μπορεί να περάσατε τέλεια ή χάλια, μπορεί ο πρώην σου να ήταν ο πιο φανταστικός άνθρωπος στον κόσμο (αλήθεια τότε, γιατί δεν είσαι μαζί του;) ή να σού έχει δημιουργήσει θέματα εμπιστοσύνης. Δεν χρειάζεται να το αναφέρεις. Στην καλύτερη, μου φαίνεται ενοχλητικό. Στην χειρότερη, αιτία χωρισμού. 


«Με κάνει να νιώθω ότι δεν τον έχει ξεπεράσει». 

«Το παρελθόν μας είναι κομμάτι του εαυτού μας. Δεν χρειάζεται όμως να ζωντανό κάθε στιγμή και λεπτό. Οκ, αν η κοπέλα μου κάνει μια απλή αναφορά η οποία μπορεί να προκύψει τελείως φυσικά πάνω στην κουβέντα μας, δεν θα μπω στη διαδικασία να ανησυχήσω. Αν, όμως, μιλάει για εκείνον μια φορά τη μέρα, εκφράζοντας ακόμα τα παράπονα της για εκείνον ή οτιδήποτε άλλο σχετικό, τότε, ναι, σίγουρα θα υποθέσω ότι δεν τον έχει ξεπεράσει».


«Θα ήθελα να ακούσω για εκείνον, μόνο αν με αυτή τη γυναίκα το πηγαίναμε σοβαρά». 

Οι προηγούμενες σχέσεις αφήνουν σημάδια και μπορείς να καταλάβεις πόσο ανεξίτηλα έχουν μείνει αυτά πάνω σε μια γυναίκα. Παράλληλα όμως σου δίνουν χρήσιμα info για τις αξίες και το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, πράγμα που είναι σημαντικό σε μια σχέση. 


«Δε με πειράζει καθόλου».

Καθόλου όμως. Όλοι έχουμε ένα παρελθόν. Κι εγώ έχω. Έχει σημασία; Όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι πως τώρα αυτή η κοπέλα κάθεται μπροστά μου. Και είναι δική μου

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs