Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Καρπούζι για μια καλύτερη σεξουαλική ζωή


Σε όλους αρέσει το καρπούζι για διάφορους λόγους, είτε γιατί είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά...
(βιταμίνες Α και C, λυκοπένιο) 
είτε γιατί είναι χαμηλό σε θερμίδες, διότι το μεγαλύτερο ποσοστό της σύστασής του είναι κυρίως νερό.

Όμως, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, πολλοί θα το αγαπήσουν και για έναν ακόμα λόγο. Σύμφωνα με επιστήμονες από το Fruit and Vegetable Improvement Center του Πανεπιστημίου A&M's στο Τέξας, ένα συστατικό που περιέχετε στο καρπούζι μπορεί να οδηγήσει σε μέγιστα επίπεδα του νιτρικού οξειδίου του σώματος, προκαλώντας χαλάρωση στα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα να αυξάνετε η ροή του αίματος (παρόμοιες επιδράσεις έχει το διάσημο «μπλε» χάπι).

Η κιτρουλίνη, λοιπόν, που βρίσκεται κυρίως στην φλούδα του καρπουζιού, μετατρέπετε στο αμινοξύ αργινίνη, προκαλώντας έτσι πολλά οφέλη στο κυκλοφορικό σύστημα.

Βέβαια, προτού προμυθευτείτε όλα τα καρπούζια τις αγοράς, μάθετε ότι θα πρέπει να καταναλώσετε περίπου έξι κούπες από το φρούτο αυτό πριν δείτε κάποια επίδραση. Με το καρπούζι, όμως, να αποτελείτε κυρίως από νερό, είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί παράλληλα και η διούρηση σας.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι η κιτρουλίνη μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη και για τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2. Η κιτρουλίνη υπάρχει και σε άλλα τρόφιμα, όπως π.χ. στο πεπόνι και τo αγγούρι, αλλά σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Από τον Ευμένη Π. Καραφυλλίδη BSc (Hons), MSc, NYSCDN, Κλινικό Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Πανεπιστημίου Leeds M., Πανεπιστημίου Columbia, Διευθυντής Διαιτολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ General, Μέλος Ογκολογικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ General
λη στην υγεία

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs