Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

«Πυροτέχνημα» η κατάληψη της Uqayribat από το ISIS - Έχασαν τον έλεγχο της πόλης σε μόλις μία μέρα


Ο Στρατός της Συρίας, οι Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας και οι δυνάμεις «Ασπίδα του Qalamoun»...
, υποστηριζόμενες από τις Ρωσικές Αεροναυτικές Δυνάμεις, εκδίωξαν το ISIS στην πόλη Uqayribat μετά την μεγάλη αντεπίθεση των ισλαμιστών στην ανατολική Χάμα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα .





Οι μαχητές του ISIS επιτέθηκαν σε κυβερνητικές θέσεις έξω από την πόλη Uqyribat και μάλιστα εισήλθαν εντός της πόλης προσωρινά.

Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να συνεχίσουν την επίθεσή τους και να συνεχίσουν προς το κέντρο της πόλης.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα ρωσικά αεροπλάνα κατέστρεψαν 180 υποδομές που ανήκουν στο ISIS κοντά στο Uqayribat τη Δευτέρα. Οι αεροπορικές επιδρομές διεξήχθησαν προς υποστήριξη των χερσαίων κυβερνητικών στρατευμάτων.

«Μόνο τη Δευτέρα, ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πάνω απο 50 πτήσεις στο Uqayribat για να καταστρέψουν σχεδόν 180 στόχους - θύλακες αντίστασης, οχυρά τρομοκρατών, υπόγεια καταφύγια, κέντρα διοίκησης, θέσεις πυροβολικού και αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων», δήλωσε ο επικεφαλής του προσωπικού της ρωσικής στρατιωτικής ομάδας στη Συρία, Υπολοχαγός Αλεξάντρ Λάπιν.

Ο Λάπιν ανέφερε ότι με την ανακατάληψη του Uqayribat, Ο Στρατός και οι σύμμαχοί του, «έσπρωξαν» το ISIS μακριά από τον τελευταίο στρατηγικό κόμβο μεταφοράς μαχητών και εξοπλισμού τους στην κεντρική Συρία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs