Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Πώς θα γίνεις πιο δημοφιλής στους συναδέλφους σου


Είναι γεγονός ότι περνάς ένα μεγάλο ποσοστό των ωρών της εβδομάδας στο γραφείο. Θεωρητικά, δεν είσαι υποχρεωμένος να έρθεις...
κοντά και να αναπτύξεις φιλίες με τους συναδέλφους σου. Αυτό είναι κάτι που θα έρθει φυσικά, με την πάροδο των χρόνων.




Ωστόσο, ένα φιλικό κλίμα είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες σε ένα περιβάλλον εργασίας. Γι' αυτό, μπορείς τουλάχιστον να υιοθετήσεις συνήθειες και συμπεριφορές που θα καλλιεργήσουν το σεβασμό και θα σε κάνουν πιο δημοφιλή ανάμεσα στους συναδέλφους σου.


Είσαι αξιόπιστος

Υποσχέθηκες σε έναν συνάδελφο να του έχεις προωθήσει κάποιο email μέχρι τις 2 το μεσημέρι; Μείνει πιστός σε αυτό, χωρίς να αργήσεις ούτε λεπτό. Σταδιακά, η αξιοπιστία και η υπευθυνότητα θα συνδεθούν με το όνομά σου και ενδεχομένως να σου δημιουργήσουν προοπτικές ανέλιξης στο μέλλον.


Ενδιαφέρεσαι για τη ζωή τους εκτός γραφείου

Χωρίς ποτέ να γίνεσαι αδιάκριτος, δείξε ενδιαφέρον για όσα ήδη γνωρίζεις. Για παράδειγμα, ρώτησε έναν συνάδελφο αν πέρασε το κρύωμα που τον ταλαιπωρεί, αν του άρεσε η ταινία που έλεγε ότι θα δει ή πώς πήγε η σχολική παράσταση του παιδιού του. Διάλεξε μια στιγμή που αυτό θα προκύψει φυσικά- για παράδειγμα καθώς φτιάχνετε καφέ στην κουζίνα του γραφείου.


Διευκολύνεις τους άλλους

Αν αισθάνεσαι ότι κάποιος συνάδελφός σου νιώθει ανασφαλής ή ανεπαρκής στη δουλειά, βοήθησέ τον να το αλλάξει. Κάνε ένα θετικό σχόλιο για κάτι που έκανε ή αναγνώρισε το πόσο σε βοήθησε με κάτι. Πιθανότατα, ο άλλος θα σου συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο.


Αναγνωρίζεις τη βοήθεια των συναδέλφων σου

Μπορεί να έχεις χαράξει μια επιτυχημένη πορεία χάρη στη σκληρή δουλειά και τις θυσίες σου, αλλά σίγουρα ένα μέρος της βασίστηκε στη βοήθεια των άλλων. Αναγνώρισέ το, μίλησε γι' αυτό, ευχαρίστησε όσους σε στήριξαν. Είναι σημαντικό.


Θυμάσαι τα ονόματά τους

Ναι, μερικές φορές μπορεί να είναι τόσο απλό. Με το να θυμάσαι το όνομα κάποιου και μάλιστα με το να το χρησιμοποιείς στη συζήτηση, κερδίζεις αυτομάτως πόντους και καλές εντυπώσεις.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs