Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Φωτιά στην πτέρυγα στον Κορυδαλλό έβαλε ο Ν. Μαζιώτης


Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι φυλακές Κορυδαλλού καθώς τα δυο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα...
, Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα που βρίσκονται σε απεργία πείνας εδώ και 25 μέρες
διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης, για τα επισκεπτήρια μεταξύ τους αλλά και με το παιδί τους, ζητώντας και την απόσυρση διατάξεων του νέου σωφρονιστικού κώδικα.

Χθες αργά το βράδυ, σύμφωνα με την συνήγορο του Νίκου Μαζιώτη, Μαριζάνα Κίκιρη, ο κρατούμενος και βασικό μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ διαμαρτυρόμενος στην διεύθυνση των φυλακών για την μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ως αποτέλεσμα ήταν να προβεί σε μια ακραία πράξη, βάζοντας φωτιά στην πτέρυγα όπου κρατείται, όπως αναφέρει η συνήγορός του.

Τα δυο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας λόγω της απεργίας πείνας μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σήμερα στις 8.30 από τον Κορυδαλλό στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας χωρίς την θέληση τους (εκούσια νοσηλεία) όπως ισχυρίζονται. Μάλιστα στην επιχείρηση μεταφοράς τους στη Νίκαια συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ..

Οι δυο κρατούμενοι οι οποίοι εισήχθησαν στο Παθολογικό Τμήμα της κλινικής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φρουρούμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη δεν δέχονται να υποβληθούν σε εξετάσεις και απειλούν τους γιατρούς με μηνύσεις σε περίπτωση που τους αναγκάσουν. 

Ζητούν να επιστρέψουν στον Κορυδαλλό, δηλώνοντας αποφασισμένοι για όλα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs