Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα στο Διάστημα: Πώς πέρασαν οι αστροναύτες τις γιορτινές μέρες - Ο παράξενος στολισμός που επέλεξαν


Αν και αιωρούνται 250 μίλια πάνω από τη Γη, οι αστροναύτες της NASA στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) γιόρτασαν όπως...
μπορούσαν την Ημέρα των Χριστουγέννων.

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στόλισε τον διαστημικό σταθμό ενώ ένα φορτηγό-σκάφος έφθασε τον περασμένο μήνα στη βάση και μετέφερε τα δώρα από μέλη των οικογενειών τους, όλα τυλιγμένα και έτοιμα για την ημέρα των Χριστουγέννων.

 «Έχουμε πακέτα και δώρα από τις οικογένειές μας και τους φίλους μας», διαβεβαίωνε ο Shkaplerov λίγες μέρες πριν τις γιορτές.

Η ημερήσια διάταξη της ημέρας των Χριστουγέννων για τους αστροναύτες - στους οποίους χορηγήθηκε ημέρα ελεύθερης κυκλοφορίας, που σημαίνει ότι δεν απαιτούνται επιστημονικά πειράματα ή δοκιμές - τους έδωσε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους και να απολαύσουν ένα ειδικό, γιορτινό γεύμα, όπως αναφέρεται στο Space.com.

Ενώ το φετινό μενού δεν αποκαλύφθηκε, συνήθως αυτό περιλαμβάνει γαλοπούλα με γέμιση, ζεστή σοκολάτα και γλυκίσματα.

Όμως στις φετινές γιορτές μια ακόμη έκπληξη περίμενε τους αστροναύτες. Δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, το πλήρωμα που περιστρέφεται γύρω από τη γη συγκεντρώθηκε γύρω από μια οθόνη για μια ειδική προβολή του "Star Wars: The Last Jedi".


Τα μέλη του πληρώματος της «Αποστολής 54» επικεντρώνονται στο πώς μεταβάλλονται τα κύτταρα στο διάστημα και λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα συνέλεξαν τα δικά τους δείγματα αίματος για περαιτέρω ανάλυση. Το πλήρωμα θα ολοκληρώσει περίπου 250 διαφορετικά πειράματα κατά τη διάρκεια της αποστολής η οποία λήγει τον Ιούνιο.

Google+ Followers