Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Πάπας Φραγκίσκος και βασιλιάς της Ιορδανίας συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ιερουσαλήμ [εικόνες]


Ο πάπας Φραγκίσκος και ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας συζήτησαν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου ...
να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Αμφότεροι κατέληξαν πως πρόκειται για μια ενέργεια που και οι δύο έχουν χαρακτηρίσει επικίνδυνη για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Η συνάντηση αυτή έγινε σε εγκάρδιο κλίμα. Ο Αμπντάλα χαιρέτισε τον πάπα αποκαλώντας τον «αγαπητό φίλο και αδελφό» και του πρόσφερε ως δώρο έναν πίνακα που εικονίζει την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ όπου δεσπόζουν ο Θόλος του Βράχου και ο Πανάγιος Τάφος.

Ο βασιλιάς και ο ποντίφικας συζήτησαν κεκλεισμένων των θυρών σήμερα το πρωί επί περίπου 20 λεπτά. Ο Ιορδανός μονάρχης, συνοδευόμενος από τον εξάδελφο και σύμβουλό του, πρίγκιπα Γάζι μπιν Μουχάμαντ μπιν Ταλάλ, πραγματοποιεί περιοδεία στο Βατικανό και στη Γαλλία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Βατικανό αναφέρεται ότι συζήτησαν «την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της Ιερουσαλήμ και στον ρόλο της χασεμιτικής δυναστείας ως θεματοφύλακα των Αγίων Τόπων».

Η δυναστεία του βασιλιά Αμπντάλα είναι ο θεματοφύλακας των μουσουλμανικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ.

Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόφασή του, στις 6 Δεκεμβρίου, ο πάπας αντέδρασε ζητώντας να γίνει σεβαστό το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, προειδοποιώντας ότι νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν διεθνείς συρράξεις. Η Ιορδανία από την πλευρά της χαρακτήρισε «παραβίαση του διεθνούς δικαίου» την απόφαση του Τραμπ.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ & Πηγή Φωτό: Eurokinissi

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs