Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Παράξενο μπλε και μωβ χιόνι σκέπασε την Αγία Πετρούπολη - Πολίτες εκφράζουν ανησυχίες, ότι το χιόνι μπορεί να έχει μολυνθεί από τοξίνες


Προβληματισμένοι είναι οι κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης, καθώς διαπίστωσαν ότι το χιόνι που σκέπασε αυτές τις μέρες ...
την πόλη έχει χρώμα. Σε άλλα σημεία μπλε και σε άλλα σημεία μωβ. 

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης κατέγραψαν βίντεο με το αλλόκοτο φαινόμενο. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής υπηρεσίας Rosprirodnazor (στελέχη της οποίας πήραν δείγματα για εργαστηριακή ανάλυση) «Το χιόνι έχει μία μπλε απόχρωση, ενώ σε άλλα σημεία φαίνεται να έχει μωβ χρώμα».

Οι πολίτες όμως εκφράζουν ανησυχίες, ότι το χιόνι μπορεί να έχει μολυνθεί από τοξίνες.


Το μετεωρολογικό κέντρο της χώρας επισημαίνει ότι το χρώμα πιθανότατα προκλήθηκε από διαρροή κοβαλτίου ή μεθυλενίου, μετά την κατεδάφιση ενός χημικού - φαρμακευτικού ινστιτούτου ερευνών, κοντά στις περιοχές που εντοπίστηκε το «χρωματιστό» χιόνι.


Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που οι Ρώσοι βλέπουν μπλε χιόνι. Τον Φεβρουάριο του 2015 κάτι αντίστοιχο εντοπίστηκε στο Τσέλιαμπινσκ και οι έρευνες έδειξαν ότι προήλθε από μπλε βαφή πασχαλινών αυγών, η οποία διέρρευσε από ατύχημα στο σύστημα εξαερισμού του εργοστασίου και διασκορπίστηκε στην περιοχή.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs