Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Ο Βασίλης Κορκίδης επανεξελέγη πρόεδρος του ΕΒΕΠ


Επανεξελέγη στη θέση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς ο Βασίλης Κορκίδης. ...
Ψήφισαν συνολικά 1096 επιχειρήσεις-μέλη του Ε.Β.Ε.Π., ενώ οι υποψήφιοι ήταν 68 με τον επικεφαλής και εκλέχθηκαν 41 σύμβουλοι.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Β.Ε.Π. θα συγκληθεί σε Σώμα, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, και ώρα 15:30 με την εκλογή του Α’ και Β’ Αντιπροέδρου, του Οικονομικού Επόπτη, του Γενικού Γραμματέα, του Υπεύθυνου Γ.Ε.ΜΗ. και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, του Υπεύθυνου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, του αιρετού εκπροσώπου στη Κ.Ε.Ε.Ε., καθώς επίσης των Προέδρων και Αναπληρωτών τους, στα 4 Τμήματα: Εμπορικό, Μεταποιητικό, Ναυτιλιακών Δραστηριοτήτων και Ναυπηγοεπισκευής και Υπηρεσιών. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, του Διοικητικού Συμβουλίου και της επταμελούς πλέον Διοικητικής Επιτροπής, ανακηρύχθηκε αυτοδίκαια και με αυτόματη διαδικασία, ο κ. Β. Κορκίδης, ως επικεφαλής του ενιαίου Συνδυασμού, που συγκέντρωσε το απόλυτο των ψήφων.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο επανεκλεγείς Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Βασίλης Κορκίδης, αφού εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους εκλεγέντες και τις ευχαριστίες του σε όλους τους υποψηφίους, ζητώντας παράλληλα τη συμμετοχή τους στα «ανοικτά» Διοικητικά Συμβούλια του Ε.Β.Ε.Π., δήλωσε:

«Τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας συνιστούν μία ανανέωση εμπιστοσύνης ικανών και αξιόλογων, αλλά και μίας επιλογής παλαιών και νέων προσώπων, που μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια την επιχειρηματικότητα του τόπου, σε έναν δοκιμασμένο θεσμό, όπως το Επιμελητήριό μας. Το έργο που καλείται να επιτελέσει η νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου είναι αρκετά απαιτητικό την επόμενη τετραετία, εξαιτίας των μεγάλων δυσκολιών, αλλά και προκλήσεων που αναδύονται για τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, της Δυτικής Αττικής και συνολικά για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Β.Ε.Π. καλείται, με ανανεωμένη σύνθεση και σύγχρονη αντίληψη, να διεκδικήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, που θα επιτρέψουν στις ελληνικές επιχειρήσεις να πρωτοπορούν, να αναπτύσσονται απρόσκοπτα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της οικονομίας και την οριστική έξοδο από τη μακροχρόνια κρίση. Πιστεύω ακράδαντα ότι, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να αναδείξουμε τις ευκαιρίες εκείνες στις οποίες έχουν δικαίωμα όλοι να ενημερώνονται άμεσα και να συμμετέχουν ισότιμα. Η νέα Διοίκηση του Ε.Β.Ε.Π. θα συνεχίσει να προασπίζεται, επί ίσοις όροις, τα συμφέροντα όλων των επιχειρήσεων-μελών μας, ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών και του οικονομικού μεγέθους τους. Η επιλογή των προσώπων της επταμελούς Διοικητικής επιτροπής, καθώς επίσης των Προεδρείων στα τέσσερα τμήματα μπορεί να είναι μία δύσκολη απόφαση, αλλά ταυτόχρονα και ευχάριστη, λόγω του υψηλού επιπέδου προσωπικότητας και έντονης επιχειρηματικής δραστηριότητας των εκλεγέντων Συμβούλων.

Η επόμενη ημέρα των εκλογών σημαίνει Συνέχεια, Συνέπεια, Συνεργασία, Σύμπνοια, Συνεννόηση και βεβαίως πολλή δουλειά. Φέραμε το καινούργιο στο ΕΒΕΠ, το οποίο στη νέα θητεία μας, θα το αξιοποιήσουμε υπέρ όλων των επιχειρήσεων. Από αύριο, συνεχίζουμε τις πράξεις που αρχίσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, ενώνοντας τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις δυνάμεις μας».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs