Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Στο ΣτΕ και πάλι οι τηλεοπτικές άδειες - Αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν καταθέσει τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί


Ένα ακόμη επεισόδιο θα προστεθεί, την ερχόμενη Τετάρτη, στη δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ ...
καναλιών και κυβέρνησης καθώς στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν, 
κεκλεισμένων των θυρών, αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1, Alpha, ΣΚΑΪ και Star, οι οποίοι ζητούν να «παγώσουν» οι αποφάσεις για τις τηλεοπτικές άδειες.

Συγκεκριμένα, στις αιτήσεις τους τα κανάλια ζητούν να μπει «μπλόκο» στην προκήρυξη του διαγωνισμού καθώς και στις αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής που αφορούν στις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος.

Στην αιχμή του δόρατος βρίσκεται ο αριθμός των αδειών που έχουν οριστεί σε επτά αλλά και η τιμή εκκίνησης που έχει καθοριστεί στα 35 εκατ. ευρώ για την κάθε μια άδεια.

Στις προσφυγές τους τα κανάλια, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για αντισυνταγματικότητα του νομικού πλαισίου και σύγκρουσή του με τους νομοθετικούς Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς κανόνες. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικής αγοράς και χαρακτηρίζουν υπερβολικά μεγάλη την τιμή εκκίνησης υπογραμμίζοντας πως δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs