Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για νέα πυραυλική δοκιμή, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ


Στο στάδιο προετοιμασίας για την εκτόξευση ενός νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου βρίσκεται η Βόρεια Κορέα...
, όπως μεταδίδει το CBS.




Μάλιστα πληροφορίες που διέρρευσαν από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενδέχεται να δώσει το πράσινο φως ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα ή την ερχόμενη.

Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται στο ίδιο πεδίο δοκιμών, βόρεια της Πιονγιάνγκ, όπου έγινε η τελευταία εκτόξευση τον περασμένο Νοέμβριο.

Η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ προειδοποίησε το κομμουνιστικό καθεστώς να μην προβεί σε νέα πυραυλική δοκιμή και υπογράμμισε ότι η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να λάβει στα σοβαρά τις προγραμματισμένες συνομιλίες μεταξύ Πιονγιάνγκ και Σεούλ αν η Βόρεια Κορέα δεν κάνει βήματα για να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Η Χάλεϊ είπε σε δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ έχουν υπόψη τους αναφορές ότι η Πιονγιάνγκ ίσως ετοιμάζεται να εκτοξεύσει έναν ακόμη πύραυλο. «Ακούμε αναφορές ότι η Βόρεια Κορέα ίσως προετοιμάζεται για άλλη μια πυραυλική δοκιμή. Ελπίζω να μη συμβεί αυτό. Αλλά αν συμβεί, θα πρέπει να λάβουμε ακόμη αυστηρότερα μέτρα κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος.»

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Κιμ απείλησε ευθέως τις ΗΠΑ υπογραμμίζοντας ότι το «κόκκινο κουμπί» για την εκτόξευση των πυρηνικών όπλων είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή του στο γραφείο του.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs