Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Κουτσούμπας για πΓΔΜ: Η εμμονή στην ονοματολογία ήταν και είναι αδιέξοδη


Τη σταθερή στάση του ΚΚΕ, από το 1992, σχετικά με το όνομα της πΓΔΜ, υπενθύμισε σε ...
δηλώσεις του ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε ακόμα λόγο για αδιέξοδη εμμονή στην ονοματολογία.
«Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει σταθερή θέση από το ‘92, δηλαδή εδώ και 25 χρόνια και βεβαίως θεωρούμε ότι αυτή η εμμονή στην ονοματολογία ήταν και είναι αδιέξοδη πολιτική» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας προσθέτοντας:

«Εμείς θεωρούμε και υποστηρίζουμε – συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας - με συνέπεια ότι το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με την ονοματοδοσία των Σκοπίων, γιατί το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στην υποδαύλιση εθνικιστικής έξαρσης, στους αλυτρωτισμούς, σε διεκδικήσεις εδαφών, σε αλλαγές συνόρων - που βέβαια ποτέ δεν γίνονται αναίμακτα, πάντα την πληρώνουν οι λαοί - και φυσικά αξιοποιούνται υπαρκτά κι ανύπαρκτα μειονοτικά προβλήματα για να υπάρχει το γνωστό «διαίρει και βασίλευε» ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών και στα Βαλκάνια και αλλού. Και βέβαια όλες αυτές οι αντιθέσεις και ανταγωνισμοί, πάντα εκφράζονται με σφοδρότητα και οξύτητα και θα υπάρχουν όσο δεν λύνεται το ουσιαστικό πρόβλημα».

Κατά τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ακόμα κι αν λυθεί το θέμα της ονομασίας, «Μπορεί να υπάρχει αλυτρωτισμός, μπορεί (σ.σ. να υπάρχουν) εθνικιστικές εξάρσεις κατά διαστήματα» από την πλευρά των Σκοπίων. «Άλλωστε το ζήτημα συνδέεται με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, γιατί περί αυτού πρόκειται τώρα, η κυβέρνηση ως τέτοιος μεσολαβητής, με αφορμή το πρόβλημα του ονόματος που εκκρεμεί εδώ και 25 χρόνια, προσπαθεί να διαπραγματευτεί, έτσι ώστε να μπορεί να μπει τον Ιούνιο στο ΝΑΤΟ η γειτονική δημοκρατία».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs