Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ομόφωνα αθώος στενός συνεργάτης του ΓΑΠ (Φωτο)


Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, πρέσβης ...
της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής, Άλεξ Ρόντος για την υπόθεση της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», σύμφωνα με το skai.gr.




Η υπόθεση για την οποία δικάστηκαν συνολικά 8 άτομα αφορά χρηματοδότηση από το ΥΠΕΞ με 9 εκατ. ευρώ περίπου, τα οποία εισέπραξε η ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» την περίοδο 2000¬-2004 για να εξουδετερώσει ναρκοπέδια σε διάφορες ξένες χώρες και συγκεκριμένα στον Λίβανο, στο Ιράκ, στη Βοσνία¬-Ερζεγοβίνη.


Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το Δικαστήριο έκρινε αθώο, ομόφωνα τον Αλ. Ρόντο και τρεις υπαλλήλους υπουργείων, ενώ αντίθετα οδηγήθηκε σε καταδικαστική κρίση για άλλα τέσσερα άτομα στα οποία οι δικαστές αναγνώρισαν ελαφρυντικά πρότερου έντιμου βίου και καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και για το λόγο αυτό παρά την καταδίκη τους αφέθηκαν ελεύθεροι και κανένας δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ειδικότερα, το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό καταδίκασε σε 16 χρόνια κάθειρξη τον δημοσιογράφο, πρόεδρο της ΜΚΟ Κων. Τζεβελέκο και τη συζυγό του Μαρία-Αναστασία Μακρυνιώτη σε 5 χρόνια φυλάκιση. Τέλος ποινές κάθειρξης επιβλήθηκαν και σε δύο πρέσβεις, Νικ. Τσαμαδό και Νικ. Μπάζα, παρά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τον Νικόλαο Τσαμαδό.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs