Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Νταής και της Μεσογείου ο Ερντογάν! Εξέδωσε NAVTEX από την κυπριακή ΑΟΖ μέχρι και τη Συρία


Νέες παράνομες έρευνες σε περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ από το ακρωτήριο του Απόστολου Ανδρέα μέχρι και την ...τουρκική ακτή στα σύνορα με την Συρία, 



ανήγγειλαν οι Τουρκικές Αρχές για το διάστημα από αύριο Δευτέρα 9 Απριλίου μέχρι το τέλος Απριλίου.

Οι σεισμογραφικές έρευνες βάσει της τουρκικής NAVTEX 465/18 θα διενεργηθούν από το BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, και τα βοηθητικά σκάφη TANUX-1 και APOLLO.

Οι Κυπριακές Αρχές με την NAVWARN 147/18 δήλωσαν ότι η NAVTEX 465/18 άφορα μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη επιχείρηση στην ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτή η ενέργεια συνιστά παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και των διαδικασιών για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και συγχρόνως αποτελεί ποινικό αδίκημα σύμφωνα με την νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Τουρκία έσπευσε να απαντήσει και με την NAVTEX 0467/18 απέρριψε την κυπριακή αναγγελία και βρήκε την ευκαιρία να εγείρει ζητήματα ακόμη και για την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι η «Κύπρος» που αναφέρεται στην Κυπριακή Οδηγία «δεν είναι το αυθεντικό συνεταιριστικό κράτος του 1960».

Αναφέρεται επίσης ότι η Τουρκία «δηλώνει ότι ο όρος «Κύπρος» δεν συνιστά κάποια μορφή αναγνώρισης της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης ούτε προκαταλαμβάνει τα τουρκικά δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από την Συνθήκη Εγγυήσεων και Εγκαθίδρυσης του 1960. Οι προσπάθειες να νομιμοποιηθούν οι διεκδικήσεις της Ελληνοκυπριακής διοίκησης μέσω της NAVTEX είναι άκυρες και δεν γίνονται αποδεκτές από την Τουρκία…».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs