Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Ποια είναι η επικρατέστερη ημερομηνία για διπλές εκλογές


Σε διπλές κάλπες φαίνεται να προσανατολίζεται το Μέγαρο Μαξίμου και ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρουν ...
δημοσιεύματα.

Επικρατέστερη ημερομηνία θεωρείται η Κυριακή 26 Μαΐου 2019 για διπλές κάλπες, με τις εθνικές εκλογές να διεξάγονται μαζί με τις ευρωεκλογές.

Αυτή φαίνεται να είναι η βασική εισήγηση σε πρόσφατη σύσκεψη που αναλύθηκαν στον πρωθυπουργό τα αποτελέσματα και οι τάσεις των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, ειλημμένη είναι και η απόφαση της κυβέρνησης –παρά τις κάποιες αντίθετες απόψεις που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες ή τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν ακόμα και από ορισμένους κορυφαίους υπουργούς- για μετάθεση των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση από τον Μάιο για τον Οκτώβριο.

Ο «Κλεισθένης» που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα προς συζήτηση και ψήφιση στο Κοινοβούλιο (το νομοσχέδιο βρίσκεται σήμερα στην ΚΕΝΕ και αύριο εισάγεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) προβλέπει την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και την διεξαγωγή του Β΄ Γύρου (όπου χρειαστεί) την επόμενη Κυριακή, 20 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Ζάππειο είχε αναφέρει ξανά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Κλείνοντας την ομιλία του, ανέφερε ότι τον «Σεπτέμβριο του ’19 θα ζητήσουμε εκ νέου την εντολή του λαού για να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα»…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs