Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Η απίθανη μεταμόρφωση μιας καλύβας που κόστισε 100 δολάρια - Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα


Ο Richard Aiken είναι ένας άνθρωπος με διαφορετική φιλοσοφία ζωής από τον υπόλοιπο κόσμο. 

Αρχίζει να περιγράφει ...
τον εαυτό του με τη φράση «Σύζυγος και πατέρας 2 γιών και μιας κόρης». 




Μετά έρχονται τα δευτερεύοντα. Δυο διδακτορικά (Χημικός Μηχανικός και Μαθηματικά), τίτλος γιατρού, τραγουδιστής στην όπερα, συγγραφέας και άλλες «καθημερινές» δραστηριότητες.

Παρ’ όλα όσα έχει κάνει, έχει ένα απλό όνειρο. Να γίνει ιδιοκτήτης μια ήσυχης καλύβας στο δάσος. Έψαξε, βρήκε, αλλά οι τιμές ήταν πάρα πολύ υψηλές. Βάζει μια αγγελία και ένας άνθρωπος τον βρίσκει, λέγοντάς του ότι έχει μια κατεστραμμένη καλύβα στο οικόπεδό του και μπορεί να του την παραχωρήσει δωρεάν αντί να την βλέπει να ρημάζει.


Ο Aiken έψαξε λίγο την ιστορία της και ανακάλυψε ότι η καλύβα είχε μάλλον χτιστεί λίγο μετά το 1833.


Αυτή ήταν η καλύβα όπως την είδε για πρώτη φορά. Λίγοι θα έβλεπαν τις συνολικές δυνατότητες που έκρυβε.


Και ο εσωτερικός χώρος δεν πήγαινε πίσω. Ο Richard ξεκίνησε από το μηδέν.



Αν και αρχικά ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του την παραχωρούσε δωρεάν, ο Aiken θέλησε να πληρώσει ένα συμβολικό ποσό. Αυτό το ποσό ήταν μόλις 100 δολάρια. Αμέσως μετά ξεκίνησε τη δουλειά.



Αρχικά κατέγραψε τα ξύλα που ήταν σε καλή κατάσταση.







Η τοποθεσία είναι μαγική. Και η τεχνητή λιμνούλα που έφτιαξε μαζί με την οικογένειά του έδωσε μια ιδέα ολοκλήρωσης στον Richard.


Το στήσιμο της καλύβας ξεκίνησε. 


«Χρειαζόμασταν ένα υπόγειο για να αποθηκεύουμε τρόφιμα και κρασί, οπότε ξεκίνησα να σκάβω» είπε ο Aiken. Όμως λίγα μέτρα κάτω από την γη χτύπησε βράχο. Οπότε αποφάσισε να χτίσει την καλύβα λίγο πάνω από το έδαφος.
















Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs