Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

5 νόμοι τους οποίους δεν υπακούει η βασίλισσα Ελισάβετ


Προφανώς και η βασίλισσα έχει άλλα προνόμια από εσένα, τον κοινό θνητό. Παρ'όλ'αυτά ...
πάμε στοίχημα πως αυτά δεν τα είχες σκεφτεί. 
Τι ισχύει λοιπόν για τη βασίλισσα Ελισάβετ...


Δεν χρειάζεται διαβατήριο

Όταν η βασίλισσα ταξιδεύει της, δεν χρειάζεται έγγραφα. Στη Βρετανία, κάθε διαβατήριο εκδίδεται με το όνομα της βασίλισσας. Συνεπώς, η ίδια δεν χρειάζεται να έχει ένα!


Δεν χρειάζεται να πληρώσει φόρους (αλλά το κάνει ούτως ή άλλως)

Ενώ μερικά από τα χρήματα της φορολογίας της Βρετανίας πηγαίνουν προς τη διατήρηση του τρόπου ζωής της βασίλισσας, δεν είναι νομικά υποχρεωμένη να τα πληρώσει η ίδια. Το κάνει όμως παρ'ολ'αυτά. Από το 1992, η βασίλισσα καταβάλλει οικειοθελώς τους φόρους της. 


Δεν χρειάζεται άδεια αν και ξέρει να οδηγάει

Εάν η βασίλισσα αποφασίσει να πάει μια βόλτα με το αυτοκίνητο (λέμε τώρα), δεν θα τη σταματήσει ποτέ κανείς για δίπλωμα. Πάντως η ίδια εργαζόταν ως οδηγός κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και είναι απόλυτα ικανή να οδηγήσει αυτοκίνητο.


Δεν μπορεί κανείς να την οδηγήσει στα δικαστήρια

Ακόμη κι αν η βασίλισσα παραβιάσει έναν έναν όλους τους νόμους μην περιμένετε να γίνει κάτι. Είναι νομικά αδύνατο να δικάσει ή να μυνήσει κανείς τη βασίλισσα.


Δεν μπορεί κανείς να μάθει τίποτα για αυτήν, όση έρευνα και να κάνει

Αιτήματα ενημέρωσης και πληροφοριών χρησιμοποιούνται συχνά από τον Τύπο, καθώς και από το κοινό, για να βρεθούν πληροφορίες σχετικά με τα δημόσια πρόσωπα. Ωστόσο, η βασίλισσα, ο δούκας του Εδιμβούργου, τα παιδιά και τα εγγόνια τους είναι απαλλαγμένα, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα μάθεις τίποτα ποτέ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο