Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Η Ελλάδα στην εξάδα των πιο αδύναμων αγορών κατοικίας παγκοσμίως


Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει η διεθνής εταιρεία συμβούλων ακινήτων Knight Frank η Ελλάδα ...
βρίσκεται στην εξάδα των πιο αδύναμων αγορών κατοικίας παγκοσμίως…





Ισλανδία και Χονγκ Κόνγκ παραμένουν στις δύο πρώτες θέσεις ως οι δύο πιο «ισχυρές» αγορές διεθνώς με μία αύξηση αντίστοιχα κατά 23,2% και κατά 21,1% και ακολουθεί τρίτη η Μάλτα 

Στην 53η θέση ή τρίτη από... το τέλος βρίσκεται η Ελλάδα στην κατάταξη με τις 55 πιο σημαντικές αγορές κατοικίας παγκοσμίως.

Τα στοιχεία καταγράφει η διεθνής εταιρεία συμβούλων ακινήτων Knight Frank, η οποία διαπιστώνει μέν επιβράδυνση της πτώσης στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017 για τη χώρα μας- συμβαδίζοντας ουσιαστικά με τα αντίστοιχα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος- ωστόσο κατατάσσει την Ελλάδα στις πιο αδύναμες αγορές παγκοσμίως στο σύνολο των 55 χωρών με βάση τον Παγκόσμιο Δείκτη Κατοικίας. 



Η πτώση για την ελληνική αγορά έρχεται μάλιστα σε μία συγκυρία κατά την οποία στο σύνολο των 55 χωρών του δείκτη, οι 49 σημειώνουν άνοδο μέσα στο 2017 έως και τον Ιούνιο σε ποσοστό 5,6% κατά μέσο όρο σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ισλανδία και Χονγκ Κόνγκ παραμένουν στις δύο πρώτες θέσεις ως οι δύο πιο «ισχυρές» αγορές διεθνώς με μία αύξηση αντίστοιχα κατά 23,2% και κατά 21,1% και ακολουθεί τρίτη η Μάλτα με ένα +14,6% στο τέλος του Ιουνίου του 2017 σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2016.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs