Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Η Τουρκία «γκρεμίζεται» και ο Ερντογάν ονειρεύεται τα σύνορα της καρδιάς του


Εντείνονται οι φόβοι στην Τουρκία ότι τη μοίρα της άλλοτε κραταιάς Turk Telekom, που κατέρρευσε ...
σαν χάρτινος πύργος υπό το βάρος της πτώσης της λίρας, θα ακολουθήσουν και άλλες τουρκικές επιχειρήσεις.




Ο όμιλος τηλεπικοινωνιών οδηγήθηκε στη χρεοκοπία, καθώς δεν μπορούσε να αποπληρώσει τα δάνειά της προς τις τράπεζες, που έφταναν τα 4,7 δισ. δολάρια, με συνέπεια η διοίκηση της εταιρείας να περιέλθει στην κατοχή των τραπεζών.

Οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές, εκτιμούν πλέον πως την τύχη του «ΟΤΕ της Τουρκίας» θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες, με αυτές που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο, άλλοτε βασικό πυλώνα του «θαύματος της τουρκικής οικονομίας» να είναι τα πρώτα θύματα.


Και ο Ερντογάν τον… χαβά του

Στη σκιά της απελπιστικής κατάστασης της οικονομίας, ο Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να συσπειρώσει τους συμπολίτες του, μιλώντας για «μάχη για την ανεξαρτησία όπως το 1922».

Το τουρκικό έθνος υπερασπίζεται την ανεξαρτησία του όπως έκανε πριν από 96 χρόνια με την έμπνευση από χιλιάδες χρόνια ιστορικών αξιών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σε ομιλία του για την 96η επέτειο του λεγόμενου «Πολέμου για την Ανεξαρτησία» στη Μικρά Ασία.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η οικονομία είναι ισχυρή, απλά έχουν δεκαπλασιαστεί οι πιέσεις στην Τουρκία συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

«Η Τουρκία θα είναι πάντα παρούσα σε περιοχές που έχουν προβλήματα από την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο που ενδιαφέρουν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας» συνέχισε, βάζοντας για μια ακόμα φορά στο κάδρο τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, αλλά και το θέμα της Κύπρου

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs