Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του κόσμου εγκαινιάστηκε στο Μαρόκο (Photos)


Η μεγαλύτερη θερμοηλιακή μονάδα «Noor I» που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ουαρζαζάτ, νότια του ...
Μαρόκου, εγκαινιάστηκε πρόσφατα.



Η πρώτη φάση του μεγαλύτερου συγκροτήματος ηλιακής ενέργειας συνδέθηκε με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στο Μαρόκο, με δυνατότητα παραγωγής 160MW. 

Πρόκειται για την πρώτη μονάδα από ένα τεράστιο συγκρότημα που αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη στον κόσμο με έκταση 117 km². Θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το 2020 και παρέχει σχεδόν το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας του Μαρόκου, δηλαδή λίγο περισσότερο από ένα εκατομμύριο σπίτια.



Η “Noor 1” αποτελείται από 500.000 παραβολικούς υαλοπίνακες τοποθετημένους σε 800 γραμμές. Αυτά τα κάτοπτρα, ύψους 12 μέτρων, ακολουθούν τη διαδρομή του ήλιου προκειμένου να συλλέξουν και να υποθηκεύσουν την περισσότερη δυνατή ηλιακή ενέργεια από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.


Μόλις ενεργοποιηθεί και πιάσει τις ακτίνες του ηλιακού κύκλου, η θερμοκρασία φτάνει σε πολύ υψηλή θερμότητα η οποία θερμαίνει ένα ειδικό υγρό στους 393 ° C. Αυτό το υγρό αποστέλλεται σε ένα αγωγό που θερμαίνει το νερό. Αυτό παράγει ατμό και γυρίζει τις τουρμπίνες σε πλήρη δυναμικότητα.


Μέσα από αυτό το έργο, το οποίο θα χρειαστεί 9 δις δολάρια για την περάτωσή του, το Μαρόκο θέλει να διεκδικήσει μια θέση ως κορυφαίος διεθνής παίκτης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας .

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs