Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Θανατοποινίτες ζητούν να εκτελεστούν με σφαίρες αντί για ένεση - Ισχυρίζονται πως θανατοποινίτης «βασανίστηκε» κατά την εκτέλεσή του


Τέσσερις θανατοποινίτες της Αμερικής κατέθεσαν επισήμως ομοσπονδιακό αίτημα να εκτελεστούν ...
με σφαίρες, χαρακτηρίζοντας τη φονική ένεση «απάνθρωπη».




Σύμφωνα με την εφημερίδα «Tennessean», οι τρόφιμοι David Earl Miller, Nicholas Todd Sutton, Stephen Michael West και Larry McKay ζήτησαν εναλλακτικό τρόπο θανάτωσης από το φονικό μείγμα της ένεσης του σωφρονιστικού συστήματος του Τενεσί.

Στο αίτημά τους ισχυρίζονται πως ο θανατοποινίτης Billy Ray Irick «βασανίστηκε» κατά την εκτέλεσή του στις 9 Αυγούστου, κάτι που αντιβαίνει στο συνταγματικό τους δικαίωμα κατά της χρήσης «απάνθρωπων και ασυνήθιστων τρόπων τιμωρίας».

Και θεωρούν πως το εκτελεστικό απόσπασμα είναι απείρως πιο κατάλληλο για την περίπτωσή τους από την ένεση. Κάτι που φαίνεται να έχει επιβεβαιώσει το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας λέγοντας πως ένα από τα τρία μείγματα της ένεσης είναι σαν «χημική καύση στην πυρά», όπως μεταδίδει η εφημερίδα.

Σύμφωνα πάντως με νομικούς κύκλους, είναι σχεδόν απίθανο να εκτελεστούν με τον τρόπο της αρεσκείας τους, μιας και στην πολιτεία η μόνη εναλλακτική στην ένεση είναι η ηλεκτρική καρέκλα…

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs