Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Κρήτη: Γιατρός αρνήθηκε να δει ασθενή επειδή... δεν τον είχε εγχειρίσει ο ίδιος


Ο ασθενής είχε ραντεβού προκειμένου να δείξει τις εξετάσεις του μετά από επέμβαση που είχε κάνει το 2015 σε ...
ιδιώτη γιατρό.
Την απίστευτη αντιμετώπιση που έζησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου από γιατρό κατήγγειλε ένας ασθενής. Όπως ανέφερε, ενώ διένυσε μία απόσταση 80 χιλιομέτρων για να τον δει, εκείνος αρνήθηκε να του προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες επειδή είχε κάνει την επέμβαση σε άλλον γιατρό.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε και στο γραφείο του Πολίτη στο ΠαΓΝΗ από τον ασθενή που ταξίδεψε από το Ρέθυμνο στο Ηράκλειο για να εξεταστεί.

Όλα άρχισαν το πρωί της Δευτέρας, όταν ο ασθενής είχε προγραμματισμένο ραντεβού με γνωστό γιατρό προκειμένου να δει τις εξετάσεις του μετά από επέμβαση που είχε κάνει το 2015. Όμως την επέμβαση είχε κάνει σε ιδιώτη γιατρό του Ρεθύμνου. Ο γιατρός του ΠαΓΝΗ, σύμφωνα με τον ασθενή, όχι μόνο δεν τις είδε αλλά… τις πέταξε.

Όπως κατήγγειλε ο ασθενής, το καθορισμένο ραντεβού που είχε κλείσει πριν από 25 ημέρες ήταν για το πρωί της Δευτέρας στις 7:30. Λίγο μετά τις 9 μπήκε στο γραφείο του εν λόγω γιατρού και ξεκίνησε να του μιλάει για το ιατρικό ιστορικό του και την επέμβαση που χρειάστηκε να κάνει, δίνοντας του μάλιστα και τις μαγνητικές τομογραφίες.

«Ο κύριος …. αρνήθηκε να δει τις μαγνητικές τομογραφίες που κρατούσα μαζί μου λέγοντας μου επί λέξη ” Να πας να τις δει ο ιατρός που εμπιστεύθηκες και σε χειρούργησε!” Έχοντας μείνει άναυδος από αυτό που μόλις άκουσα συνέχισα λέγοντας του ότι ο συγκεκριμένος ιατρός τις είδε και απλά ήθελα μια δεύτερη γνώμη και ταυτόχρονα έβγαλα τις μαγνητικές και τις άφησα πάνω στο γραφείο του. Τότε με απαξιωτικό τρόπο μου τις έσπρωξε προς το μέρος μου και υψώνοντας τον τόνο της φωνής του μου είπε ότι δεν τις βλέπει και να πάω στον ιατρό που με χειρούργησε! Και κοροϊδευτικά γύρισε στους δύο βοηθούς του μια κοπέλα και έναν κύριο και είπε ” Βλέπετε τι γίνεται;” και χαμογέλασαν και οι τρεις. Εγώ τότε άνοιξα την πόρτα και έφυγα από εκεί χωρίς να πω κάτι άλλο!»

Για την απαράδεχτη αυτή συμπεριφορά ο ασθενής μετέβη αμέσως στο γραφείο του διοικητή του ΠαΓΝΗ όπου τον ενημέρωσαν ότι μπορούσε να απευθυνθεί στο γραφείο του πολίτη και να καταγγείλει το περιστατικό, όπως και έπραξε. Η καταγγελία θα εξεταστεί από την διοίκηση του ΠαΓΝΗ και αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση του γιατρού.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο