Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Το μαύρο ρύζι στη διατροφή μας


Νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Louisiana αποκαλύπτει ότι το μαύρο ρύζι περιέχει τα ευεργετικά ...
για την υγεία αντιοξειδωτικά ανθοκυανίνες, συστατικά παρόμοια με αυτά που βρίσκονται σε βατόμουρα και μούρα.

......................................«Μια κουταλιά μαύρου ρυζιού περιέχει περισσότερα ευεργετικά για την υγεία αντιοξειδωτικά από ό, τι περιέχονται σε μια κουταλιά ...
... βατόμουρα, αλλά με λιγότερη ζάχαρη και περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε», δήλωσε ο Zhimin Xu, από το πανεπιστήμιο της Louisiana. «Αν, λοιπόν, τα μούρα χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της υγείας, γιατί να μη χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο και το μαύρο ρύζι;».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης το μαύρο ρύζι είναι πλούσιο στα αντιοξειδωτικά ανθοκυανίνες, ουσίες που βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και άλλων προβλημάτων υγείας.
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης στο αίμα.

Το πιο ευρέως παραγόμενο παγκοσμίως ρύζι είναι το καστανό. Όταν το ρύζι αλέθεται, αφαιρείται ο πράσινος φλοιός από κάθε κόκκο μέχρι να γίνει καφέ. Το άσπρο ρύζι παράγεται όταν το ρύζι είναι αλεσμένο περισσότερο από ό, τι γίνεται με το καφέ ρύζι.

Στην Ασία το μαύρο ρύζι χρησιμοποιείται κυρίως για τη διακόσμηση τροφίμων, ζυμαρικών, σούσι και πουτίγκας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs