Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Πέθανε η δημοσιογράφος που ανακοίνωσε τον θανάτο της δυο ημέρες πριν - Ηττήθηκε από τον καρκίνο


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 40 ετών η δημοσιογράφος του BBC, Ρέιτσελ Μπλαντ. Αν και ...
ηττήθηκε τελικά από τον καρκίνο η ίδια στάθηκε μαχήτρια μέχρι το τέλος 




και η πορεία της και η στάση της ζωής της είχε συγκινήσει τα διεθνή Μέσα. Η Ρέιτσελ Μπλαντ δυο χρόνια πριν ανακάλυψε πως πάσχει από καρκίνο στο στήθος και ξεκίνησε το δικό της αγώνα ώστε να ενημερώσει τον κόσμο, να αφήσει πίσω το έργο της και να κάνει τον γιο της περήφανο ακόμα κι αν δε θα ήταν δίπλα του.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η ίδια, δυο ημέρες πριν, δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο instagram μια φωτογραφία με τον σύζυγό της γράφοντας πώς ο χρόνος ζωής που της απομένει είναι ελάχιστος και αποκαλύπτωντας πως οι γιατροί της έδωσαν μόλις μερικές μέρες ζωής.

Και δυστυχώς η Ρέιτσελ Μπλαντ επιβεβαιώθηκε…


Την τραγική είδηση έκανε γνωστή ο σύζυγός της μέσω του λογαριασμού της γράφοντας «Η όμορφη, θαρραλέα Ρέιτσελ πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της».

Η δημοσιογράφος είχε γίνει γνωστή παγκοσμίως λόγω του blog της στο οποίο κατέγραφε την καθημερινότητά της από τη μέρα που έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο.


Ο σύζυγος της Ρέιτσελ, Στιβ, δήλωσε: «Ήταν απίστευτα ταλαντούχα, μία υπέροχη κόρη, αδερφή, θεία, ανιψιά, σύζυγος και πάνω απ’ όλα μητέρα του μικρού Φρέντι. Είμαστε όλοι περήφανοι για τη δουλειά που έκανε μετά τη διάγνωσή της και τη μάχη που έδωσε για να μπει τέλος στο κοινωνικό στίγμα των καρκινοπαθών, αποδεικνύοντας ότι μπορείς να ζήσεις τη ζωή στο έπακρο ακόμα και όταν αντιμετωπίζεις τεράστιες δυσκολίες σε καθημερινή βάση. Και στο τέλος, ακόμα και όταν το σώμα της ήταν αδύναμο, η φωνή της ήταν δυνατή. Ήταν τέλεια και θα μας λείψει τόσο πολύ, που οι λέξεις δεν μπορούν να το περιγράψουν»

Η Ρείτσελ ήταν μητέρα ενός αγοριού 3 ετών και πριν φύγει από τη ζωή φρόντισε να προετοίμασε πλήρως το έδαφος ώστε ο γιος της να μάθει όλη την ιστορία της μητέρας του όταν μεγαλώσει και να γίνει περήφανος για εκείνη. Άφησε πίσω της δώρα τα οποία θα λαμβάνει ο 3χρονος γιός της κάθε χρόνο στα γενέθλιά του μέρχι τα 21 του χρόνια ενώ δημιούργησε και ένα χειρόγραφο βιβλίο με όλες τις εμπειρίες της για να το διαβάσει ο Φρέντι μεγαλώνοντας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs