Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Διεθνές τουρνουά τένις στην Αθήνα σχεδιάζει ο Τσιτσιπάς


Το νούμερο 15 στην παγκόσμια κατάταξη είπε πως υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την διοργάνωση τουρνουά στην Αθήνα. ...Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters ο 20χρονος αθλητής είπε πως γνωρίζει ορισμένα πρόσωπα που έχουν ήδη καταρτίσει σχέδια για την διεκδίκηση τουρνουά στο ετήσιο πρόγραμμα αγώνων της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ATP World Tour). 

Η Αθήνα φιλοξενούσε πρωτάθλημα ανδρών μεταξύ 1986 και 1994 και διοργάνωση γυναικών μεταξύ 1986 και 1990, όμως έκτοτε έχει εκτοπιστεί από το καλεντάρι του παγκόσμιου τένις. 

«Νομίζω πως εάν τα πράγματα συνεχίσουν όπως πηγαίνουν τώρα θα δούμε [τουρνουά] ATP 250 ή 500 μέσα τα επόμενα τρία, τέσσερα ή πέντε χρόνια» στην Αθήνα, δήλωσε ο Τσιτσιπάς στο Reuters. 

Μολονότι δεν αποκάλυψε την περιοχή και τις εγκαταστάσεις όπου σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν οι αγώνες, είπε ότι προσωπικά εξεπλάγη ευχάριστα από τις ιδέες που έχουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. «Είναι πολύ έξυπνο να [διοργανώσεις] εκεί τουρνουά», είπε. 

Μια από τις προκλήσεις θα είναι να βρεθεί διαθέσιμος χρόνος στο ετήσιο πρόγραμμα της ATP, όμως ο Τσιτσιπάς εκτίμησε πως κατάλληλοι μήνες είναι ο Φεβρουάριος, ο Απρίλιος, ο Οκτώβριος ή ο Νοέμβριος. 

Σύμφωνα με το επίσημο σάιτ της ATP τα περισσότερα τουρνουά της κατηγορίας 250 προσφέρουν χρηματικά έπαθλα που αθροιστικά κυμαίνονται μεταξύ 500.000 και 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αμοιβές για την τάξη 500 συνήθως υπερβαίνουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. 

Ο Τσιτσιπάς είναι επί του παρόντος 15ος στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, αν και αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του US Open που είναι σε εξέλιξη στην Νέα Υόρκη.

Πηγή: sport-fm.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs