Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

H τέχνη της επιρροής: Τα τρικ των επικοινωνιολόγων


7 εύκολοι τρόποι για να μην μπορεί κανείς να σας αντισταθεί

Για όλους υπήρξαν φορές που οι συνομιλητές τους ...
δεν τους συμπάθησαν ή διαφώνησαν με τις απόψεις και τις ιδέες τους. 
Ήρθε όμως η ώρα, μέσα από μικρά τρικ να καταφέρετε να αλλάξετε αυτά τα δεδομένα και να φανείτε ακόμα πιο ενδιαφέροντες και συμπαθητικοί στον υπόλοιπο κόσμο, Διαβάστε παρακάτω 7 κόλπα που θα κάνουν τους άλλους να μην μπορούν να σας... αντισταθούν!

1. Όταν κάποιος είναι θυμωμένος ή έτοιμος για σύγκρουση, προτιμήστε να σταθείτε δίπλα του, αντί για απέναντί του, μιας και έτσι δεν θα αποτελέσετε απειλή για εκείνον και θα ηρεμήσει.

2. Χρησιμοποιείστε τη φράση «Χρειάζομαι τη βοήθειά σου», μιας και σε κάνεναν άνθρωπο δεν αρέσει το αίσθημα της ενοχής για το ότι άφησε κάποιον άλλον αβοήθητο. Την επομένη φορά, λοιπόν, που θα θελήσετε χάρη, πείτε τις παραπάνω μαγικές λέξεις και ίσως πετύχετε αυτό που θέλετε.

3. Αναδιαμορφώστε τη φράση που ακούσατε από τον συνομιλητή σας και πείτε την πάλι. Έτσι, θα νιώσει πως ακούτε αυτά που σας λέει και πως τα λόγια του έχουν αξία, απλά μην το παρακάνετε.

4. Αν θέλετε κάποιος να συμφωνήσει μαζί σας, κάντε του ένα νεύμα, καθώς θα σας απαντήσει με τον ίδιο τρόπο και υποσυνείδητα θα αρχίσει να πιστεύει πως συμφωνεί μαζί σας.

5. Αν κάποιος δεν σας συμπαθεί, όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται... ζητήστε του να σας δανείσει ένα μολύβι και πείτε του «Ευχαριστώ». Είναι μια πολύ μικρή χάρη, στην οποία όμως κανείς δεν μπορεί να πει όχι και κάνει τους άλλους να είναι πιο δεκτικοί απέναντί σας.

6. Σταυρώστε τα χέρια σας σε αποφασιστική στάση. Στην περίπτωση που κάποιος σας παρατηρεί, θα προσπαθήσει να σας μιμηθεί, οπότε σταυρώστε τα χέρια σας και κοιτάξτε γύρω σας αν κάποιος κάνει το ίδιο.

7. Επαναλάβετε αρκετές φορές το όνομα του συνομιλητή σας κατά τη διάρκεια της κουβέντας σας. Αφενός αυτό σας βοηθά να το θυμάστε, αλλά κάνει και τον άλλο να σας συμπαθήσει πιο πολύ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs