Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Έβγαλε φωτογραφία το εξάνθημα του μωρού και κατηγορήθηκε για παιδική ποpνογραφία


Μια απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε στο Leicestershire, όταν μία γιαγιά φωτογράφισε ...
το εξάνθημα που βρισκόταν στην πάνα της εγγονής της. 




Η κίνησή της αυτή την έφερε αντιμέτωπη με το τοπικό συμβούλιο, που την κατηγόρησε για παραγωγή «παιδικής ποpνογραφίας», ακολουθώντας οδηγίες των κοινωνικών λειτουργών.

Ωστόσο, το Συμβούλιο καταδικάστηκε στο να ζητήσει «συγγνώμη» από τη γιαγιά και να πληρώσει αποζημείωση, καθώς διαπιστώθηκε σωρεία λαθών στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σοκαρίστηκε όταν την κατηγόρησαν για παιδική ποpνογραφία

Στην έκθεση που συνέταξε, ο Διαμεσολαβητής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (LGO) αναφέρει ότι η γιαγιά -την οποία ονομάζει Κυρία Υ, σοκαρίστηκε όταν διαπίστωσε τις καταγγελίες και υπέστη δυσφορία από όσα τις αποδιδόταν από τις τοπικές αρχές.

Η κυρία Υ είχε απευθυνθεί στο συμβούλιο, καθώς η μητέρα του παιδιού δεν ασχολούνταν με τη φροντίδα του. Σύμφωνα με τον διαμεσολαβητή, το συμβούλιο απέτυχε να ανανεώσει το σχέδιο ασφαλείας του μωρού.

Το μωρό γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2016 και εντάχθηκε σε σχέδιο παιδικής προστασίας τον Μάρτιο του 2017. Η μητέρα του απέτυχε στους ελέγχους που της έγιναν και οι ειδικοί είχαν αανησυχίες για την ικανότητά της να ικανοποιεί τις ανάγκες του παιδιού.

Της είχαν ζητήσει αποδεικτικά για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε

Η γιαγιά του, η Κυρία Υ, φροντίζει το παιδί δύο ή τρεις βραδιές την εβδομάδα και είχε θεωρηθεί «παράγοντας ασφαλείας». Ένας κοινωνικός λειτουργός είπε στη γιαγιά ότι αν δεν αναφέρει τις ανησυχίες της για την κατάσταση του παιδιού, τότε ο τίτλος του «παράγοντα ασφαλείας» θα χανόταν. Η γιαγιά ζητήθηκε να φωτογραφήσει το μωρό για να δείξει τα δερματικά του προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου και του εξανθήματος που του είχε δημιουργήσει η πάνα. Όταν το έπραξε «ο κοινωνικός λειτουργός αρνήθηκε να κοιτάξει τις φωτογραφίες γιατί θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως παιδική ποpνογραφία» αναφέρει ο διαμεσολαβητής.

«Το συμβούλιο ζήτησε από την κυρία Υ να τεκμηριώσει τις ανησυχίες τις και θα έπρεπε να έχει εξετάσει σωστά τις φωτογραφίες. Ζήτησε τα αποδεικτικά στοιχεία και δεν είναι σαφές ποιες άλλες αποδείξεις πλην των φωτογραφιών θα μπορούσε να δείξει» αναφέρει ο διαμεσολαβητής.

Ως εκ τούτου, το τοπικό συμβούλιο κλήθηκε να πληρώσει στην κυρία Υ 500 λίρες ως αποζημίωση για τον ισχυρισμό ότι θα μπορούσε «να θεωρηθεί αυτουργός σeξουαλικής κακοποίησης παιδιών» και για το «χρόνο και τα προβλήματα» που της δημιούργησαν.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs