Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Τα 16 φαραωνικά έργα που αλλάζουν τον κόσμο - Γιγαντιαία κατασκευαστικά projects που βελτιώνουν ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων


Ο κόσμος είναι γεμάτος με τεράστια κατασκευαστικά projects που συμβαίνουν σχεδόν κάτω από την μύτη μας χωρίς ...
να το γνωρίζουμε.Αυτά αποδεικνύουν πόσο σημαντικές είναι οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα, οι οποίες συνολικά όλες μαζί θα αλλάξουν σημαντικά προς το καλύτερο τον κόσμο στον οποίο ζούμε, ακόμα και αν δεν επηρεάζουν άμεσα την δική μας καθημερινότητα.


Ποια είναι αυτά; Δείτε παρακάτω:

Το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβρη στο Πιντάνγκ της Κίνας. Μπορεί να συλλάβει σήματα που προέρχονται περισσότερα από 1000 έτη φωτός από την Γη.
Μετά από 17 έτη κατασκευής, τον Ιούνιο άνοιξε το τούνελ Gotthard Base στις ελβετικές Άλπεις. Με 56 χιλιόμετρα μήκος, είναι το μακρύτερο σιδηροδρομικό τούνελ στον κόσμο αλλά και αυτό στο μεγαλύτερο βάθος, αλλάζοντας άρδην τις μεταφορές στην κεντρική Ευρώπη.
Η νέα διόρυγα του Παναμά άνοιξε τον Ιούνιο, 102 χρόνια μετά την πρώτη. Κόστισε 5,4 δισ. δολάρια και εργάστηκαν 40000 άτομα στην κατασκευή της. Τριπλασίασε τον αριθμό πλοίων που μπορούν να διασχίζουν το πέρασμα.
Το 2026 θα ολοκληρωθεί στην πόλη Μπάσρα του Ιράκ ο ουρανοξύστης The Bride, που θα φέρει φωτοβολταϊκά πάνελ στην επιφάνεια του ικανά να παράγουν όση ενέργεια χρειάζεται. Όσο για το ύψος του, αυτό θα φτάνει τα 1.151 μέτρα(!) και θα είναι φυσικά ο ψηλότερος στον κόσμο. Θα περιλαμβάνει εκτός απο γραφεία, πάρκα και σιδηρόδρομο.
Η γέφυρα Jiaozhou Bay ολοκληρώθηκε το 2011 και είναι η μεγαλύτερη σε μήκος γέφυρα που διασχίζει την θάλασσα. Με μήκος 42 χιλιομέτρα, όσο ένας μαραθώνιος, μείωσε κατά το ήμιση τον χρόνο για μετακίνηση από την ηπειρωτική Κίνα στο νησί Χιουνγκντάο.
To 2015 το φράγμα Ιταϊπου στα σύνορα Βραζιλίας-Παραγουάης, παρήγαγε 89,5 ηλεκτρικής ενέργειας, περισσότερο οποιοδήποτε άλλο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στον κόσμο. Καλύπτει από μόνο του το 75% των αναγκών της Παραγουάης και το 20% της Βραζιλίας.
Το Crossrail του μετρό του Λονδίνου είναι το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο που έγινε ποτέ στην Ευρώπη. Περιλαμβάνει 10 νέες γραμμές που θα ενώνουν 30 σταθμούς με νέα τούνελ. Θα ξεκινήσει σταδιακά τη λειτουργία του το 2017 και θα ολοκληρωθεί το 2020.


Η σιδηροδρομική γραμμή Χιντεραμπάντ μήκους 74 χιλιομέτρων η οποία θα φέρει επιτέλους τηλεπικοινωνιακό έλεγχο στις σιδηροδρομικές μεταφοές της Ινδίας. Ολοκληρώνεται το 2017.
Η γέφυρα Χονγκ Κονγκ-Ζουχάι-Μακάου θα ενώνει τρεις τεράστιες πόλεις δημιουργώντας μια περιοχή με 42 εκ. πληθυσμό.

Το Mall of the World στο Ντουμπάι θα είναι ενα κολοσσιαίο έργο, εννιά φορές μεγαλύτερο από το Mall of America. Όταν ολοκληρωθεί το 2029, θα έχει ελεγχόμενη θερμοκρασία και θα διαθέτει δικό του τραμ.
Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, σχεδιάζει την ανάπτυξη "έξυπνων πόλεων", ανακατασκευασμένες περιοχές στις ΗΠΑ, με πλήρη κάλυψη ιντερνετ, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την τελευταία τεχνολογία αυτοματισμών.
Το Μετρό του Ριάντ στην Σαουδική Αραβία, συνολικού κόστους 23,5 δισ. δολαρίων, θα περιλαβάνει και τον αριστουργηματικό σταθμό που σχεδιάστηκε από την αείμνηστη Ζαχα Χαντίντ. Τα 109 χλμ γραμμών, θα αλλάξου ριζικά τις μετακινήσεις στην σαουδαραβική μεγαλούπολη όταν το μετρό ξεκινήσει να λειτουργεί το 2019. 
Η πόλη Σόνγκντο στην Νότια Κορέα, είναι μια "έξυπνη πόλη" που ολοκληρώθηκε το 2015 σε μια παραθαλάσσια περιοχή της Ιντσεόν, με το αστρονομικό κόστος της να φτάνει τα 40 δισ. δολάρια. Οι 67.000 κάτοικοι της θα ζουν σε κτίρια και όπου τα πάντα θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους διαδικτυακά. από τα φώτα μέχρι τα γειτονικά διαμερίσματα, ενώ ακόμα και οι δρόμοι θα διαθέτουν υπολογιστικά συστήματα. 1,274 τρισ. κυβικά λίτρα νερού θα μεταφέρονται από τον ποταμό Γιανκτζέ με τον τεράστιο αγωγό που θα ενώνει τον Νότιο με τον άνυδρο Βορρά της Κίνας.
79 δισ. δολάρια έχουν ήδη δαπανηθεί.
Τον περασμένο Ιούλιο η Νορβηγία ανακοίνωσε το σχέδιο κατασκευής του πρώτου υποθαλάσσιου τούνελ που θα επιπλέει μέσα στο νερό, συνολικού κόστους 25 δισ. δολαρίων. Σκοπός του η ένωση του Σόγκνεφιορντ, του δεύτερου μεγαλύτερου φιόρδ του κόσμου με την υπόλοιπη χώρα.


Το 20ετές πρόγραμμα αστικής ανάπλασης της Τουρκίας, ένα σχέδιο που ξεκίνησε το 2012, προβλέπει την κατεδάφιση 7 εκ. κτιρίων(!) και την αντικατάσταση τους με νέες αντισεισμικές κατασκευές. Το πρόγραμμα-μαμούθ έχει ανάλογο κόστος φυσικά, φτάνοντας στο αστρονομικό ποσό που ξεπερνά τα 400 δισ. δολάρια. Μπιτ παρά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs