Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ιταλία: Ο 27χρονος Κινέζος δισεκατομμυριούχος Ζανγκ νέος πρόεδρος της Ιντερ [βίντεο]


Ο Στίβεν Ζανγκ εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της Ίντερ κατά την ετήσια συνάντηση των μετόχων του ιταλικού συλλόγου. ...
Ουσιαστικά πρόκειται για μια τυπική εξέλιξη, καθώς η εταιρία, Suning Holdings Group, στην οποία μέτοχος είναι ο Ζανγκ, αποτελεί την μεγαλομέτοχο της Ίντερ ήδη από τον Ιούνιο του 2016. Μολαταύτα, μέχρι σήμερα στον προεδρικό θώκο παρέμενε ο προηγούμενος μεγαλομέτοχος, ο Ινδονήσιος Έρικ Τοχίρ.

Ο 27χρονος Στίβεν Ζανγκ είναι πρόεδρος της Suning International, του διεθνούς τμήματος της Suning Holdings Group, μιας εταιρείας που βρίσκεται ανάμεσα στις 500 κορυφαίες μη κρατικές της Κίνας με ετήσια εισοδήματα της τάξης των 69 δις ευρώ. Επίσης, στα 28 του είναι αναγνωρισμένος ως ένας από τους πιο επιδραστικούς νέους επιχειρηματίες στην Κίνα, έχοντας βρεθεί στη σχετική λίστα της κινεζικής έκδοσης του περιοδικού Fortune τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος της Ίντερ είπε: «Είμαι περήφανος που οδηγώ την Ίντερ στη νέα εποχή. Νιώθω την ευθύνη να ικανοποιήσω το πάθος εκατομμυρίων οπαδών σε όλον τον κόσμο και είμαι έτοιμος να αποδεχτώ την πρόκληση της προεδρίας στο 110ο έτος αυτού του τεράστιου συλλόγου».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο