Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Οι ακτινογραφίες που δεν θα πιστεύατε ότι υπάρχουν μέχρι να τις δείτε (φωτο)


Οι γιατροί έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με κάθε είδους περιστατικά, από απλά κατάγματα μέχρι…
πριόνια στα κεφάλια ασθενών!



Δείτε πέντε απίστευτες περιπτώσεις που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό και αναμφίβολα θα σας κάνουν να απορήσετε πώς αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν να ζήσουν!


1. Αλυσοπρίονο διαπερνά τον αυχένα και τον ώμο


Το περιστατικό καταγράφηκε στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και ήταν αποτέλεσμα εργατικού ατυχήματος. Ως εκ θαύματος, ο άνδρας κατάφερε να κατέβει από το δέντρο στο οποίο είχε σκαρφαλώσει διατηρώντας τις αισθήσεις του. Η λεπίδα είχε καρφωθεί μόλις ένα εκατοστό από την καρωτίδα του.



2. Η γυναίκα-κεμπάπ


Μια πτώση από ύψος 6 μέτρων είναι από μόνη της κάτι το τρομακτικό, πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από μια ατσάλινη ράβδο που καρφώνεται στο σώμα, διαπερνώντας το μηρό, το στομάχι, το θώρακα και ξεπροβάλλοντας από το λαιμό. Χρειάστηκαν πέντε ώρες στο χειρουργείο ώστε να αφαιρεθεί η ράβδος από το σώμα της Κινέζας εργάτριας.





3. Η περιστρεφόμενη καρδιά


Έπειτα από τροχαίο ατύχημα, ένας 48χρονος Ιταλός εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα. Η ακτινογραφία θώρακος και το σπινθηρογράφημα οδήγησαν σε μια εξαιρετικά παράξενη διάγνωση. Η καρδιά του ασθενούς είχε αλλάξει κυριολεκτικά θέση, καθώς είχε κάνει περιστροφή 90 μοιρών. Οι γιατροί δήλωσαν πως το φαινόμενο οφείλεται πιθανότατα σε τρύπα του πνεύμονα, με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί αέρας που μετακίνησε την καρδιά. Οι γιατροί κατάφεραν να διορθώσουν τη βλάβη μέσα σε 24 ώρες.




4. Ψαροτούφεκο στο κεφάλι


Τόσο ο 16χρονος ασθενής όσο και ο φίλος του σοκαρίστηκαν τόσο πολύ από το ατύχημα που έχασαν επιτόπου τις αισθήσεις τους. Τα δύο παιδιά είχαν πάει για ψάρεμα σε μια λίμνη στο Μαϊάμι, όταν ο ένας εκ των δύο πυροδότησε κατά λάθος το ψαροτούφεκο. Η ράβδος ενός μέτρου καρφώθηκε στο κρανίο του 16χρονου, περίπου 2,5 εκατοστά από το δεξί του μάτι. Η τρίωρη χειρουργική επέμβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.




5. Καρφί στο κεφάλι


Ο Dante Autullo όχι μόνο κατάφερε να επιζήσει από το καρφί σχεδόν 9 εκατοστών αλλά χρειάστηκε μία ολόκληρη ημέρα για να συνειδητοποιήσει ότι αυτό είχε καρφωθεί στο κεφάλι του! Το ατύχημα έγινε στο σπίτι του και την επόμενη ημέρα ο Autullo άρχισε να νιώθει ναυτία. Η επίσκεψη στο νοσοκομείο επιβεβαίωσε τον παράδοξο τραυματισμό.
Πηγή: onmed.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs