Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Σοκ: Βρέθηκε η σορός του Κασόγκι σε πηγάδι, στην κατοικία του Σαουδάραβα προξένου


Σ' ένα πηγάδι στην κατοικία του γενικού προξένου στης Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε ...
το πτώμα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.




Αυτό τουλάχιστον φέρεται να δήλωσε ο ηγέτης του Πατριωτικού Κόμματος (VATAN) Ντογού Περιντσέκ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Αξιόπιστες πηγές από την υπηρεσία ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης μου είπαν πως το πτώμα του Κασόγκι βρέθηκε σε ένα πηγάδι, που βρίσκεται στον κήπο της κατοικίας του Σαουδάραβα γενικού προξένου», δήλωσε ο Περιντσέκ, σύμφωνα πάντα με το Sputnik.

Μέχρι στιγμής οι τουρκικές Αρχές δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο για τις πληροφορίες που κυκλφόρησαν καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται αυτή την ώρα σε ομιλία του στην Βουλή να αποκαλύψει τη «γυμνή αλήθεια» για την υπόθεση Κασόγκι.

Νωρίτερα κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι τα αποκομμένα δάκτυλα του Κασόγκι μεταφέρθηκαν στη Σαουδική Αραβία και παρουσιάστηκαν στον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Ο τελευταίος δεν πρόκειται τελικά να μιλήσει σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ του Ριάντ, το λεγόμενο «Νταβός της Ερήμου», που έχει αμαυρωθεί από τη διεθνή κατακραυγή για τη δολοφονία του Κασόγκι και την ανακοίνωση τις τελευταίες ημέρες πολλών ξένων αξιωματούχων όπως η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ και επικεφαλής μεγάλων, δυτικών εταιρειών και τραπεζών, όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan, ότι δεν θα συμμετάσχουν σ' αυτό

Η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε τελικά την περασμένη εβδομάδα ότι ο δημοσιογράφος, που εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολης σκοτώθηκε -στη διάρκεια ενός καυγά όπως υποστήριξε το Ριάντ, ενώ αρνείται ότι διέταξε το φόνο του-.

Αργότερα, το υπουργείο πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας ισχυρίστηκε ότι οι άνθρωποι που κάλεσαν τον δημοσιογράφο στο προξενείο «προσπάθησαν να κρύψουν τι συνέβη». Επί του παρόντος δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ότι βρέθηκε η σορός του Κασόγκι.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs