Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Υγιεινά κουλουράκια με χαλβά του μπακάλη


Νόστιμα, υγιεινά και νηστίσιμα!

Τι χρειαζόμαστε...
:






½ κούπα ελαιόλαδο

½ κούπα ρακή

½ κούπα ζάχαρη

1 κούπα χυμό πορτοκαλι

ξύσμα πορτοκαλιού

250 γραμμάρια χαλβά του Μπακάλη

5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)

3 φακελάκια ξηρή μαγιά

1/2 κούπα σουσάμι για το τύλιγμα.


Πώς το κάνουμε:

Τρίβουμε με το χέρι το χαλβά, να γίνει σαν ψίχουλα. Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, προσθέτουμε τη μαγιά, το ξύσμα και το χαλβά, ανακατεύουμε με το χέρι ή με σπάτουλα, ώστε να σπάσουν αν έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια από το χαλβά. 

Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που θα κολλά λίγο στα χέρια. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει. Πλάθουμε κουλουράκια παίρνοντας μικρή ποσότητα ζύμης σαν μανταρίνι, την κάνουμε κορδόνι και το κυλάμε σε σουσάμι. 

Το κλείνουμε σε κουλουράκι. Τα αραδιάζουμε σε 2 ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, τα αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, ανάλογα τον φούρνο μας.


Λίγα μυστικά ακόμα

Εβαλα κονιάκ και χαλβά βανίλια, μπορείτε να βάλετε όποια γεύση χαλβά σας αρέσει. Ξέχασα να βάλω το ξύσμα που πρέπει να μπει για να δώσει περισσότερη γεύση! Υπερισχύει η γεύση του χαλβά στα δικά μου κουλουράκια. Φυσικά μπορούμε να τα φτιάξουμε ότι σχήμα θέλουμε κόβοντας το ζυμαράκι μας με κουπ πατ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs