Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Ελεύθερος ιάπωνας δημοσιογράφος έπειτα από τρία χρόνια ομηρίας στη Συρία - Βρισκόταν στα χέρια του Μετώπου Υποστήριξης


Ένας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι ένας ιάπωνας ανεξάρτητος δημοσιογράφος, ο οποίος ...
κρατείτο όμηρος εδώ και τρία χρόνια στη Συρία, 




αφέθηκε ελεύθερος, έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας. 

«Λάβαμε πληροφορίες από το Κατάρ ότι ο κύριος Τζουμπέι Γιασούντα απελευθερώθηκε» δήλωσε ο Γιοσιχίντε Σούγκα, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. 

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πραγματοποιεί ελέγχους προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι ο άνδρας που αφέθηκε ελεύθερος είναι πράγματι ο Γιασούντα, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό για αυτό ακριβώς οι αρχές ενημέρωσαν και τη σύζυγό του. 

Τον περασμένο Αύγουστο μια τζιχαντιστική οργάνωση δημοσιοποίησε βίντεο στα οποία εικονίζονται δύο όμηροι, ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος και ένας Ιταλός πολίτης ονόματι Αλεσάντρο Σαντρίνι, αιχμάλωτοι στη Συρία. Και οι δύο όμηροι εμφανίζονται στα επίμαχα βίντεο γονατιστοί, με πορτοκαλί στολές, υπό την απειλή ενόπλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζουμπέι Γιασούντα είχε εξαφανιστεί στη Συρία το 2015, ενώ τον Μάρτιο του 2016, η ιαπωνική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι εξέταζε βίντεο που κυκλοφόρησε μέσω Διαδικτύου με τα τοπικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως ο δημοσιογράφος βρισκόταν στα χέρια του Μετώπου Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα), του πρώην συριακού βραχίονα του δικτύου της Αλ Κάιντα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs