Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Νεκρός ο Έλληνας που πυροβόλησε αλβανούς κομάντος που πήγαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία


Την είδηση ότι ο Έλληνας ομογενής έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά μεταδίδουν αυτή την ώρα ...
Αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, επικαλούμενα ανακοίνωση της αστυνομίας




Νεκρός από αστυνομικά πυρά έπεσε ο ομογενής από τα Γιάννενα, Κωσταντίνος Κατσιφάς που ύψωσε την Ελληνική σημαία το μεσημέρι της Κυριακής στο χωρίο Βουλιαράτι, στο Αργυρόκαστρο.

Συγκεκριμένα ομογενής, ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η αλβανική αστυνομία ωστόσο την κατέβασε λίγο αργότερα, με αποτέλεσμα o ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ.


Μεγάλη κινητοποίηση από την Αλβανική αστυνομία

Σύμφωνα με Αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο ομογενής πυροβόλησε κατά των Ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας.

Από την πρώτη στιγμή στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί. Όταν εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός.

Όπως αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης της Αλβανίας πρόκειται για τον 35χρονο Κωσταντίνο Κατσιφά με καταγωγή από τα Ιωάννινα, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Κάποια Αλβανικά Μέσα τον σχετίζουν με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.



Μάλιστα πολλά Μέσα της Αλβανίας, δημοσιεύουν αναρτήσεις από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Σε πρόσφατη ανάρτησή του έγραφε. «Τσίπρας και Ράμα κάνουν σχέδια χωρίς το Νοικοκύρη….. Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι, Η σκληροπυρηνική Νεολαία τής Βορείου Ηπείρου δεν θα μήνη θεατής. Καλούνται όλοι Έλληνες τής Βορείου Ηπείρου 28η Οκτωβρίου να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. ΕΛΛΑΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ».


Αναλυτικά το χρονικό όσων έγιναν

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 10:00 το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Όπως κάθε χρόνο, οι κάτοικοι στα χωριά της ελληνικής μειονότητας βάζουν σημαίες στα σπίτια και τους δρόμους. Έτσι έγινε και στο χωριό Βουλιαράτι, κοντά στο Αργυρόκαστρο.

Ο 35χρονος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσιφάς ύψωσε την ελληνική στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων. Όμως Αλβανοί αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και επιχείρησαν, σύμφωνα με το himara.gr, να κατεβάσουν την ελληνική σημαία.

Κατά τα αλβανικά ΜΜΕ, η κίνηση αυτή εξόργισε στον 35χρονο, που φέρεται να πυροβόλησε με καλάσνικοφ. Κατά τις αλβανικές πηγές, μάλιστα, ο Κατσιφάς πυροβόλησε εναντίον περιπολικού. Στο σημείο κλήθηκε και ομάδα των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA).

Τα αλβανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν και φωτογραφίες από το περιπολικό που φέρεται να πυροβόλησε ο Κατσιφάς, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και video με τους πάνοπλους άνδρες των αλβανικών ειδικών δυνάμεων που έφτασαν στο χωριό.

Ξεκίνησε καταδίωξη, με τον 35χρονο να κρύβεται στο υδραγωγείο του χωριού. Όταν οι δυνάμεις της RENEA έφτασαν εκεί, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών που κατέληξε στο θάνατο του Έλληνα ομογενή.

Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs