Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Η Μελάνια Τραμπ ξεπέρασε κάθε όριο σπατάλης: Εμεινε 6 ώρες σε ξενοδοχείο, χάλασε 95.000 δολ.


Η διαμονή της Μελάνια Τραμπ στο Κάιρο κατά την διάρκεια της περιοδείας της στην Αφρική τον Οκτώβριο...
, κόστισε στους φορολογούμενους 95.050 δολάρια, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά αρχεία δαπανών.
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και η ομάδα της διέμειναν στο ξενοδοχείο Semiramis Intercontinental Cairo, το οποίο προσφέρει δωμάτια με τιμές που ξεκινούν από τα 119 δολάρια. Η προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου κοστίζει 699 δολάρια, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα.

Ο λογαριασμός της διαμονής της Μελάνια στο Semiramis Intercontinental Cairo

Μια εκπρόσωπος της Πρώτης Κυρίας όμως, είπε ότι η Μελάνια βρισκόταν στο Κάιρο για 6 ώρες και δεν διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο.

Αν και μια ανάλυση το 2017 του Fox News σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του προσωπικού του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε το γραφείο της Πρώτης Κυρίας ως «ένα από τα οικονομικότερα της Ανατολικής Πτέρυγας στην πρόσφατη ιστορία» ο λογαριασμός στο Semiramis Intercontinental Cairo ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από τα 77.345 δολάρια που ξόδεψε η κυβέρνηση για την διήμερη παραμονή του Ντόναλντ Τραμπ στο δικό του γήπεδο γκολφ στην Σκωτία τον περασμένο Ιούλιο. Σε εκείνο μάλιστα το ταξίδι, τον Αμερικανό Πρόεδρο συνόδευαν ο γιος του Έρικ, ο αρχηγός του προσωπικού Τζον Κέιλι, η γραμματέας Τύπου Σάρα Σάντερς και ο Νταν Σκαβίνο.


Η Πρώτη Κυρία πέρασε μόλις 6 ώρες στο Κάιρο

Η Πρώτη Κυρία σταμάτησε στο Κάιρο μετά την περιοδεία της σε Γκάνα, Μαλάουι και Κένυα σε μια προσπάθεια να αποδείξει στον κόσμο ότι «μας νοιάζει». Όταν πιέστηκε από έναν δημοσιογράφο στην Αίγυπτο για την απόφασή της να φορέσει ένα τζάκετ που έγραφε «Πραγματικά δεν με νοιάζει, εσένα;» κατά την διάρκεια της επίσκεψής της τον Ιούνιο σε παιδιά μεταναστών στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό, το πρώην μοντέλο απάντησε: «Εύχομαι οι άνθρωποι να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνω και όχι σε αυτά που φοράω».

Το Semiramis Intercontinental Cairo

Η πληρωμή των 95.000 δολαρίων έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου, περίπου μία εβδομάδα πριν από την άφιξη της Πρώτης Κυρίας το Σάββατο 6 Οκτωβρίου. Η περιγραφή της δαπάνης αναφέρει απλά: «Επίσκεψη Πρώτης Κυρίας - δωμάτια του ξενοδοχείου». Δεν αναλύεται λεπτομερώς η πληρωμή ή πόσα δωμάτια δεσμεύτηκαν, αλλά φαινομενικά περιλαμβάνεται το κόστος της διαμονής όλων των μελών της μυστικής υπηρεσίας της Μελάνια και των διαφόρων στελεχών υποστήριξης.

Η θέα από την πισίνα του ξενοδοχείου

Το Semiramis Intercontinental βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Νείλου στο κέντρο του Καίρου. Οι ανέσεις περιλαμβάνουν πισίνα στον τελευταίο όροφο, δωρεάν wifi και ένα 24ωρο business center.
Φωτογραφίες: AP, Semiramis Intercontinental Cairo

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs