Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Βακτήρια από το παχύ έντερο ζουν μέσα στον εγκέφαλο μας


Στην ανακάλυψη αυτή έφτασαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα οι οποίοι εξέτασαν ...
τους εγκεφάλους 34 νεκρών ατόμων 
και διαπίστωσαν ότι βακτήρια που υπάρχουν στο παχύ έντερο βρίσκονται και στον εγκέφαλο. Μάλιστα ως πιθανή εξήγηση δίνουν ότι τα βακτήρια μεταφέρθηκαν εκεί διαμέσω του αίματος.

Η μελέτη που παρουσιάστηκε πριν από μια εβδομάδα σε συνέδριο στον Σαν Ντιέγκο έγινε με σκοπό να διαπιστωθούν εάν υπάρχουν αλλαγές μεταξύ του εγκεφάλου ενός σχιζοφρενή και ενός υγιούς ατόμου.

Ο εγκέφαλος προστατεύεται από μια μεμβράνη που δεν αφήνει τίποτε να περάσει μέσα. Εάν διαπιστωθεί και από τη συνέχεια της έρευνα ότι πράγματι σε όλους τους εγκεφάλους και όχι μόνο στους 34 που εξετάστηκαν, υπάρχουν βακτήρια από το παχύ έντερο τότε ανοίγει νέα οδός έρευνας για το πόσο ένα βακτήριο μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη μας.

Έρευνα που διεξήγαγε το Χάρβαρντ από την άλλη πλευρά, ονομάζει το έντερο «σαν δεύτερο εγκέφαλο του σώματος μας» αφού έχει διαπιστωθεί ότι τα βακτήρια του μπορεί να επηρεάσουν την υγεία του υπόλοιπου σώματος (έλεγχος βάρους, ασθένειες ακόμη και με το άγχος και την κατάθλιψη τα έχουν συνδέσει κάποιοι επιστήμονες)

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs