Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Ο πιο γελοίος λόγος αναγκαστικής προσγείωσης αεροπλάνου - Πράγματι...


Υπάρχουν αρκετοί λόγοι ώστε ένα αεροπλάνο να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ...
σοβαροί. 

............................


Κάποιοι άλλοι γίνονται απλά για λόγους ασφαλείας. Ο παρακάτω όμως είναι μάλλον ο πιο γελοίος λόγος που έχει γίνει αναγκαστική προσγείωση στα χρονικά.

Το 2006, σε μια πτήση από την Ουάσιγκτον προς το Ντάλας, οι επιβάτες ενημέρωσαν με ανησυχία το πλήρωμα του αεροπλάνου πως μύριζαν καπνό, που μάλλον προερχόταν από αναμμένα σπίρτα. Το πλήρωμα διαπίστωσε πως όντως συνέβαινε κάτι τέτοιο και ενημέρωσε τον κυβερνήτη, ο οποίος αποφάσισε ορθώς να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Βέβαια, ο κυβερνήτης παρόλη την σωστή απόφασή του, δεν ήξερε ότι ο λόγος ήταν αστείος, ή καλύτερα γελοίος.

Το αεροπλάνο εκκενώθηκε και εκπαιδευμένοι σκύλοι μπήκαν στο εσωτερικό του για να ψάξουν για βόμβα. Το μόνο που βρήκαν ήταν μερικά καμένα σπίρτα κάτω από την θέση ενός επιβάτη. Η επιβάτης ήταν γυναίκα και το FBI την ανέκρινε. Μάλλον οι πράκτορες δεν θα πίστευαν στα αυτιά τους.

Η γυναίκα παραδέχθηκε ότι άναψε μερικά σπίρτα, κάτι που είναι παράνομο κατά την διάρκεια της πτήσης, για να καλύψει τα «αέρια» της. Όχι δηλαδή για να καλύψει τις πομπές της, αλλά για να καλύψει τις... ποpδές της.

Η γυναίκα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, ισχυρίστηκε πως είχε κάποια πάθηση και δεν μπορούσε να το ελέγξει. Και πως για να καλύψει την μυρωδιά άναψε τα σπίρτα. Το αεροπλάνο έφυγε για τον προορισμό του, χωρίς την «αναψοσπίρτα» γυναίκα, στην οποία απαγορεύθηκε να ξαναπετάξει για αρκετό καιρό.

Τι θα κάνατε αν μυρίζατε σπίρτα στο αεροπλάνο σας, γινόταν αναγκαστική προσγείωση και ύστερα μαθαίνατε ότι αυτό οφειλόταν στα αέρια ενός επιβάτη; Οι αντιδράσεις είναι (σχεδόν) όλες αποδεκτές.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs