Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Παραδόθηκε στην οικογένεια του η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ‑ Την Πέμπτη η κηδεία - Με παρέμβαση της αλβανικής προεδρίας η παράδοση της σορού


Μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα η οικογένεια Κατσίφα παρέλαβε στη 1 τα ξημερώματα ...
τη σορό του Κωνσταντίνου, από το νεκροτομείο Τιράνων, 




δέκα ημέρες μετά το θάνατό του, σε επεισόδιο με τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις.

Η εισαγγελία Τιράνων, ύστερα από την παρέμβαση της αλβανικής προεδρίας, έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας να παραδοθεί η σορός του 35χρονου.

Στις 6 το πρωί η σορός έφτασε στο γραφείο τελετών στην Δερβιτσάνη και αναμένεται να μεταφερθεί νωρίς το απόγευμα στο σπίτι της οικογένειας, σύμφωνα με την παράδοση του τόπου.

Η κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο στη 1 το μεσημέρι (ώρα Αλβανίας), ενώ ήδη στο χωριό έχουν αρχίσει να φτάνουν συγγγενείς και φίλοι από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να συμπαρασταθούν στην οικογένεια. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 2.000 άτομα, ενώ την ίδια ώρα τα δύο τελωνεία εντατικοποιούν τους ελέγχους.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, επιθυμία του γιου του ήταν να χτιστεί μία εκκλησία στο χωριό και συνεπώς η οικογένεια καλεί αντί στεφάνων να καταβληθούν χρήματα σε λογαριασμό που έχει ανοίξει για τον σκοπό αυτό ο σύλλογος που στηρίζει την ομογένεια.

Ο δρόμος για την παράδοση της σορού άνοιξε έπειτα από παρέμβαση του προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ξεκίνησε τις διαδικασίες, ανταποκρινόμενος στην επιστολή που είχε απευθύνει ο πρόεδρος του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης Ντούλες.

Ο Βαγγέλης Ντούλες είχε αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος σημειώνοντας την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ώστε να γίνει η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Στην Εισαγγελία Βαρεών Εγκλημάτων στα Τίρανα έγινε η συνάντηση κλιμακίου συμβούλων απ' το επιτελείο του Προέδρου στην Γενική Εισαγγελία του Κράτους με την Γενική Εισαγγελέα Άρτα Μάρκου και με την συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας Ντονίκα Πρέλια.

Η Εισαγγελία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες που αφορούσαν και στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας στις 28 Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs