Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής απειλούσε επιβάτες στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι - Φώναζαν συνθήματα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα


Ένα προκλητικό «σόου» έστησε το μεσημέρι του Σαββάτου η Χρυσή Αυγή, εμφανίζοντας ...
τάγμα εφόδου στον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι. 
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει αυτόπτης μάρτυρας στην «Εφ.Συν.», που αναφέρει πως δέχτηκε από μέλη της ναζιστικής οργάνωσης, γύρω στις 2 το μεσημέρι δεκάδες άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χ.Α. και κρατώντας στα χέρια κοντάρια και σημαίες, κατέβηκαν στις αποβάθρες του μετρό. Εκεί, αφού πέταξαν τρικάκια, άρχισαν να φωνάζουν «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και «Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς», για τον 35χρονο που σκοτώθηκε στις Βουλιαράτες. 

Τα μέλη της Χ.Α. δεν δίστασαν να απειλήσουν μάλιστα επιβάτες που προσπάθησαν να απαθανατίσουν τα γεγονότα με τα κινητά τους. «Σβήστο γιατί θα σε βρούμε όπου κι αν είσαι»: με τη φράση αυτή ο αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις απειλές που δέχτηκε όταν προσπάθησε να καταγράψει τη σκηνή με το κινητό τηλέφωνο, προσθέτοντας ότι ανάλογη συμπεριφορά επέδειξαν οι χρυσαυγίτες και σε άλλους επιβάτες, τους οποίους δεν άφηναν ούτε να μαζέψουν τα τρικάκια από τους χώρους του ηλεκτρικού.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο