Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Οι λυόμενες εστίες της Κοπεγχάγης που θα σώσουν τους φοιτητές


Η οικολογική και οικονομική λύση που θα φέρει την επανάσταση στα σπίτια!...
Το μεσιτικό και αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Rigger στη Δανία φαίνεται ότι βρήκε μια οικολογική λύση 



για να στεγάσει οικονομικά και άνετα τους φοιτητές που ζουν στις μεγάλες πόλεις. Οι καινοτόμες εστίες από λυόμενα, είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα τους. Κοντέινερ τα οποία βρίσκονται πάνω σε πλατφόρμες στα αστικά λιμάνια.


Για πολλούς φοιτητές το θέμα του ενοικίου μπορεί να είναι πρόβλημα, όμως για κάποιους εκατοντάδες τυχερούς φοιτητές στην Κοπεγχάγη , τα πράγματα θα διευκολυνθούν κατά πολύ χάρη σε αυτές τις ιδιαίτερες κατοικίες που το κόστους τους θα φτάνει τα 600 δολάρια το μήνα. Η ιδέα για αυτές τις κατασκευές ξεκίνησε όταν ο συνιδρυτής της εν λόγω εταιρίας Kim Loudrup, ξεκίνησε να ψάχνει ένα οικονομικό μέρος για να μείνει ο μεγαλύτερος γιος του.

Βλέποντας τις υψηλές τιμές τω σπιτιών στο διαδίκτυο, εκείνος ήρθε σε επαφή με το αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels από τη Δανία και μαζί έψαξαν μια φθηνή εναλλακτική.



Οι δυο εταιρίες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τα κοντέινερ και έτσι κατασκεύασαν εστίες, οι οποίες έχουν μονωθεί με ένα ειδικό υλικό που αναπτύχθηκε στη NASA, ενώ θα λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια και θα διαθέτουν μέχρι και μια εφαρμογή για κινητά, που θα λειτουργεί τα πλυντήρια. Μετά από μια έρευνα που έκανε η Urban Rigger, βρήκε ότι το 80% των πανεπιστημίων της Ευρώπης βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων της, επομένως υπάρχει ανάγκη για σπίτια εκεί κοντά που όμως θα είναι και φθηνά.

Επιπλέον, η ίδια μελέτη έδειξε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν και πολλά λιμάνια κοντά στα κέντρα των πόλεων και κάπως έτσι πάρθηκε η απόφαση για τη δημιουργία λυόμενων εστιών σε αυτές τις περιοχές.




Ακριβώς λόγω της θέσης τους, οι αρχιτέκτονες μπόρεσαν να προσθέσουν και άλλες πτέρυγες, όπως μια πλατφόρμα με μπάνια και μια περιοχή για τη προσάραξη καγιάκ, αλλά και μια πλατφόρμα για μπάρμπεκιου. Το πρωτότυπο αυτών των κατοικιών βρίσκεται στο λιμάνι της Κοπεγχάγης, ενώ η εταιρεία δουλεύω πάνω στην κατασκευή άλλων 20 μονάδων για διάφορες άλλες πόλεις της Δανίας και 24 μονάδων για τη Σουηδία.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs