Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Πτώματα μέσα από τη λάσπη και τα βράχια ανασύρουν οι διασώστες στη Βραζιλία - Δεκατέσσερα τα θύματα της κατολίσθησης - Δείτε τις φωτογραφίες


Τουλάχιστον εννιά σπίτια κι ένα εστιατόριο καταστράφηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ...
αποκολλήθηκαν ογκόλιθοι από τον λόφο Μπόα Εσπεράνσα.
Έντεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο βαριά τραυματισμένοι, ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια. Αρχικά ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν δέκα πτώματα και ότι άλλοι τέσσερις άνθρωποι αγνοούνταν, μέχρι τον εντοπισμό, την Κυριακή το πρωί, των πτωμάτων τους.

«Έβρεξε πολύ τις δύο τελευταίες ημέρες» κι οι αρχές είχαν κηρύξει «κατάσταση επιφυλακής, ειδικά στο Νιτερόι, όπου έγινε σύσταση στους κατοίκους να κατευθυνθούν προς ασφαλείς περιοχές», δήλωσε το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό Globo ο Χομπέρτου Χομπαντέι, επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος της Πολιτείας Ρίο ντε Ζανέιρο.

Ψάχνουν για επιζώντες μετά την καταστροφή στη Βραζιλία

Η πυροσβεστική και η χωροφυλακή στην Πολιτεία, που ανέπτυξαν συνολικά περίπου 200 άνδρες στον τόπο όπου έγινε η κατολίσθηση, εργάζονταν χωρίς διακοπή το Σάββατο και την Κυριακή για να βρουν επιζώντες στα συντρίμμια, καθώς και για να βοηθήσουν τους κατοίκους του Νιτερόι, που συνδέεται με το Ρίο με μια μεγάλη γέφυρα.

«Το 2012, όταν είχε γίνει καταγραφή των περιοχών υψηλού κινδύνου, αυτή η περιοχή δεν είχε θεωρηθεί πως ήταν υψηλού κινδύνου», διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Χοντρίγκου Νέβες, ο δήμαρχος του Νιτερόι.

Ωστόσο ο Κλάουντιο ντος Σάντους, εκπρόσωπος ένωσης κατοίκων της συνοικίας Μπόα Εσπεράνσα, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Globo πως ένα από τα σπίτια στον λόφο είχε χαρακτηριστεί πρόσφατα επικίνδυνο λόγω του ενδεχομένου πτώσης βράχων, όμως οι κάτοικοί του δεν ήθελαν να το εγκαταλείψουν.

Υπάλληλοι «της Πολιτικής Προστασίας ήρθαν στον λόφο και χαρακτήρισαν ένα σπίτι επικίνδυνο», αλλά ούτε φρόντισαν κατόπιν «να επιδιορθωθεί», ούτε οι κάτοικοί του «να μετακομίσουν», είπε η 24χρονη Κάσια, κάτοικος της κοινότητας, διερωτώμενη «πού να πάνε να ζήσουν οι φτωχοί;».

Τον Απρίλιο του 2010, σχεδόν 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε φαβέλα στο Νιτερόι, εξαιτίας, και τότε, κατολίσθησης που προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις.
Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs