Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Αγιορείτες: Δεν στέλνουμε πρόσκληση στον Τσίπρα, το Αγιο Ορος είναι σπίτι του, να έρθει όποτε θέλει


«Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν χρειάζεται πρόσκληση. Είναι σπίτι του εκάστοτε Έλληνα πρωθυπουργού το Άγιο Όρος»,...
επισημαίνουν στο Romfea.gr, Αγιορείτες, σχολιάζοντας την προγραμματισμένη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος.
Υπογραμμίζουν πως δεν έχει πολιτικό χρώμα το Άγιον Όρος και δεν κοιτάει την πολιτική ταυτότητα κανενός. Πολύ περισσότερο δε μπορεί να αρνηθεί την επίσκεψη του οποιουδήποτε και ιδιαίτερα του Έλληνα Πρωθυπουργού.

«Δεν μπορεί να έρχεται ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, ο Πρόεδρος της Μολδαβίας και άλλοι πρόεδροι κρατών και εμείς θα συζητάμε πως θα έρθει ο Πρωθυπουργός της χώρας μας», υπογράμμισε μέλος της αγιορείτικης κοινότητας.

Επίσης πρόσθεσε: «Το Άγιον Όρος έχει αποδείξει ότι δεν βλέπει πολιτικές ταμπέλες και αντιμετωπίζει με σεβασμό τους θεσμούς. Έτσι είναι έγκλημα να συζητάμε για την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος».

Ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα, Αγιορείτες τόνισαν πως, από την πρώτη στιγμή, έχει δείξει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για τα θέματα του Αγίου Όρους, ενώ με δική του εντολή οι Αγιορείτες τυγχάνουν ιδιαίτερης προσοχής και αντιμετωπίζονται όλα τα εμπόδια που προκαλούνται από τη γραφειοκρατία.

Όταν ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός πότε θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως θα τους επισκεφθεί «όταν λάβει πρόσκληση»!

Τότε οι Αγιορείτες ξεκαθάρισαν ότι δεν θα στείλουν πότε πρόσκληση, διότι το θεωρούν προσβολή ο Έλληνας πρωθυπουργός να έρχεται με πρόσκληση και μπορεί να έρχεται όποτε θέλει «στο σπίτι του».

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs