Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Έρχονται τα ψηφιακά ληξιαρχεία και δημοτολόγια


Με εκπροσώπους από τα μεγαλύτερα ληξιαρχεία της χώρας συναντήθηκε σήμερα η υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη. ...
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών 
και εκτός της υφυπουργού και των ληξίαρχων, συμμετείχαν σε αυτήν αρμόδιοι παράγοντες από τις σχετικές διευθύνσεις του Υπουργείου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων με στελέχη των δήμων που έχουν την ευθύνη και διαχειρίζονται τα γραφεία ληξιαρχείων και δημοτολογίων, εκείνες και εκείνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις ανάγκες των πολιτών και που ξέρουν τα προβλήματα. Τονίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται τέτοιου είδους συνάντηση με τα συγκεκριμένα στελέχη, όπως τόνισαν. Οι απόψεις τους καταγράφηκαν και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αποστείλουν πρόσθετες προτάσεις, ώστε η ομάδα εργασίας που ήδη έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της υφυπουργού, να τις επεξεργαστεί.

Το επόμενο βήμα θα είναι η παρουσίαση μίας πρότασης νομοθετικής παρέμβασης που θα επιλύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες δημοτικές υπηρεσίες και η εξυπηρέτηση των πολιτών σε καθημερινές τους ανάγκες, όπως: οι γεννήσεις, οι γάμοι, οι θάνατοι των οικείων τους, η επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Τελικός, στόχος είναι η μετάβαση στην πλήρη ψηφιακή λειτουργία των ληξιαρχείων και των δημοτολογίων, ώστε οι πολίτες να μπορούν μόνοι τους να λαμβάνουν και να χρησιμοποιούν τα έγγραφα που τους ενδιαφέρουν από μία συσκευή (κινητό, υπολογιστής κλπ) με πρόσβαση στο σύστημα του υπάρχοντος ή

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs