Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Παρίσι: Γυμνόστηθη «επίθεση» στην αυτοκινητοπομπή του Τραμπ από τις Femen - Συνελήφθησαν τρία μέλη της οργάνωσης


Τρία μέλη της οργάνωσης Femen συνελήφθησαν αφού παραβίασαν σήμερα τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διέλευση ...
της αυτοκινητοπομπής των επισήμων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, 
που διεξάγονται στο Παρίσι για τον εορτασμό 100 ετών από το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου. Όλα συνέβησαν όταν το αυτοκίνητο του αμερικανού προέδρου Τραμπ ανέβαινε τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.


Δύο ακτιβίστριες, που είχαν γράψει στα στήθη τους «Hypocrisy parad» (Παρέλαση υποκρισίας) και «Gangsta party» (Πάρτι γκάνγκστερ), πήδηξαν πάνω από τους φράκτες ασφαλείας τη στιγμή που το αυτοκίνητο του Τραμπ περνούσε μπροστά από το κοινό λίγο πριν από τις 11 π.μ.. Μια τρίτη γυμνόστηθη γυναίκα, που βρισκόταν λίγο πιο ψηλά στη λεωφόρο, έκανε το ίδιο. Και οι τρεις συνελήφθησαν άμεσα από την αστυνομία.


«Η Γαλλία γιορτάζει την ειρήνη μ' αυτή την τελετή, όμως οι μισοί από τους προσκεκλημένους αρχηγούς κρατών είναι υπεύθυνοι για τις περισσότερες από τις συγκρούσεις στον κόσμο», δήλωσε λίγο μετά στο Γαλλικό Πρακτορείο μια γυναίκα μέλος της Femen που βρισκόταν εκεί, η Κονστάνς Λεφέβρ.


Το Σάββατο (10/11) τρεις γυναίκες μέλη της Femen είχαν εμφανιστεί για λίγο κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου με γυμνά στήθη και υψωμένες γροθιές, φωνάζοντας «Welcome war criminals» (Καλωσήρθατε εγκληματίες πολέμου). Στα στήθη τους είχαν γράψει το σύνθημα «Fake peacemakers, real dictators» (Ψεύτικοι ειρηνοποιοί, πραγματικοί δικτάτορες).

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Συνεργαζόμενα Blogs